فاصله زیاد تصویب تا اختصاص بودجه های پژوهشی به دانشگاه ها، توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران

به گزارش بالیو، معاون پژوهش وفناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه در اختصاص بودجه های پژوهشی دو موضوع تصویب و اختصاص اعتبارات مطرح است، گفت: حتی اگر در تصویب بودجه های پژوهشی، فرایند افزایشی وجود داشته باشد، ولی در تخصیص آن اقدام ویژه ای مشاهده نمی گردد.

فاصله زیاد تصویب تا اختصاص بودجه های پژوهشی به دانشگاه ها، توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران

دکتر مهدی فکور ثقیه در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به اجرای طرح های کلان ملی بر اساس شاخص های شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، اضافه نمود: برای پیگیری این طرح ها کارگروهی در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد، ولی در حال حاضر این طرح ها پویایی لازم را ندارند.

وی با اشاره به طرح های کلان واگذار شده به دانشگاه تهران، گفت: با واگذاری طرح های کلان ملی مصوب شورای عتف به دانشگاه تهران، در این دانشگاه دبیرخانه طرح های کلان ملی راه اندازی شد و گزارش های پیشرفت این طرح ها به شورای عتف ارسال می شد، ولی در حال حاضر اجرای این طرح های کلان ملی واگذار شده به این دانشگاه پیگیری نمی گردد.

فکور علت پیگیری نشدن طرح های کلان ملی در دانشگاه تهران را عدم تزریق اعتبارات آن دانست و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن در طی این مدت اولویت های تحقیقاتی دانشگاه تغییر کرد؛ چرا که از سوی رییس جمهور به این دانشگاه ابلاغیه ای برای مطالعه در زمینه سیلاب ها صادر شد و مطالعه در این زمینه برای ما تبدیل به یک طرح کلان شد.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مطالعه در زمینه چالش های محیط زیست را از دیگر زمینه های اولویت دار تحقیقاتی این دانشگاه نام برد که موجب عدم پیگیری طرح های کلان ملی شده است و یادآور شد: از این رو در این مدت هم اولویت های تحقیقاتی برای ما تغییر کرد و هم یکسری محدودیت ها در بودجه های این طرح ها ایجاد شد.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح های کلان ملی، همه دانشگاه ها مشارکت داشتند، گفت: در تعاریفی که شد، تقریبا دانشگاه تهران در بیشتر طرح های کلان ملی مشارکت دارد که در بعضی از طرح ها مجری و در بعضی از طرح ها همکار بوده است.

فکور با تاکید بر اینکه این طرح های کلان در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است، گفت: به تدریج حتی طرح هایی که دارای کارفرما بود، از سوی شورای عتف پیگیری نشده است.

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه تهران به شرایط اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها در سال 1401 اشاره نمود و گفت: موضوع اعتبارات و بودجه های پژوهش و فناوری نوعی سرمایه گذاری در کشور است و نتیجه آن را خواهیم دید، ولی بودجه های پژوهشی از جمله اعتباراتی است که به سرعت کم و یا حذف می گردد.

وی نمونه آن را در همسان سازی حقوق اساتید و تامین بخش زیادی از آن از سوی دانشگاه ها مطرح نمود و یادآور شد: شاید پرداخت حقوق در اولویت باشد و امیدواریم چالش های بودجه ای بخش پژوهش و فناوری رفع گردد و اعتبارات این بخش از سایر حوزه ها منفک گردد.

فکور تاکید نمود : اگر این امر در بودجه سال 1401 ایجاد گردد، امیدواریم مطالبات دانشگاهیان و دانشجویان را در این حوزه به سرعت تخصیص دهیم.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به تفکیک معاونت های پژوهشی و فناوری در وزارت علوم با بیان اینکه باید منتظر باشیم که تحولات این دو حوزه چگونه خواهد شد، اظهار کرد: رویکرد معاونت فناوری وزارت علوم بر تعامل بیشتر با پارک های علم و فناوری است، ولی در کشور از 45 پارک علم و فناوری تنها 10 تا 11 پارک دانشگاهی هستند و مابقی پارک های استانی هستند و این سوال پیش می آید که این تعاملات میان وزارت علوم و پارک های غیر دانشگاهی چگونه خواهد شد و پارک های غیر دانشگاهی چه جایگاهی دارند. اقدام وزارت علوم در این زمینه حرکت ارزشمندی است، ولی باید ساختارها و روابط تنظیم گردد.

فکور به فرایند اختصاص اعتبارات پژوهشی به دانشگاه تهران اشاره نمود و با بیان اینکه در این زمینه دو موضوع تصویب اعتبارات و تخصیص اعتبارات مطرح می گردد، گفت: حتی اگر در تصویب بودجه های پژوهشی، فرایند افزایشی مشاهده گردد، ولی در تخصیص آن اقدام ویژه ای مشاهده نمی گردد.

به گفته وی، اعتبارات پژوهشی دانشگاه تهران برای سال 99 به طور کامل تخصیص نیافته است، ولی برای سال 1400 همچنان این اعتبارات تکمیل نشده و ابراز امیدواری کرد که در 3 ماه آخر سال تخصیص مناسبی را دریافت نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 اسفند 1400 بروزرسانی: 8 اسفند 1400 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2098

به "فاصله زیاد تصویب تا اختصاص بودجه های پژوهشی به دانشگاه ها، توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاصله زیاد تصویب تا اختصاص بودجه های پژوهشی به دانشگاه ها، توقف طرح های کلان در دانشگاه تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید