در سفر روحانی به توکیو چه گذشت؟

به گزارش بالیو، روحانی از روز آدینه در توکیو به سر می برد. یکی از دلایل این سفر تبادل نظر در خصوص تحریم ها علیه تهران بود.

در سفر روحانی به توکیو چه گذشت؟

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا هستید با ما همراه شوید

مهسا مژدهی: حسن روحانی روز آدینه وارد توکیو شد و مورد استقبال آبه نهاده شد. رئیس جمهور کشورمان پس از حضور در کاخ نخست وزیری به تبادل نظر با آبه پشت درهای بسته نشست و همزمان با در جریان بودن این تبادل نظر معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور در توییتی بر اهمیت مذاکرات خصوصی روحانی - آبه تاکید نمود. این سفر برای مقامات دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار بود. آبه و روحانی در سال های اخیر به دفعات با یکدیگر ملاقات داشته اند و روابط دو کشور شایعه های زیادی قبل از رسیدن روحانی به توکیو مطرح بود. بسیاری از ناظران در خصوص این سفر حدس های زیادی داشتند و آن را مرتبط با اختلافات میان ایران و ایالات متحده دانستند.

در ملاقات رئیس جمهور و آبه چه گذشت؟

خبرگزاری رسمی ژاپن کیودو گفت که سران ژاپن و ایران در مذاکرات عصر آدینه خود در توکیو در خصوص برجام و اختلاف تهران و واشنگتن در خصوص این قرارداد بین المللی بحث و رایزنی کردند. خب کیودو نوشت حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این ملاقات به شینزو آبه گفته است توافق هسته ای یک توافق بسیار مهم برای ایران است به همین دلیل ما به شدت، خروج یک طرفه و غیرمنطقی آمریکا از این توافق را محکوم می کنیم.

خود روحانی هم پس از ملاقات با نخست وزیر ژاپن در حساب توییتری خود نوشت: در راستای منافع ملی خود از هیچ گونه مذاکره و توافقی، روی گردان نیستیم. سپس برای شام روحانی و شینزو آبه بر سر میز یلدایی ژاپنی ها نشستند که محمد جواد ظریف وزیرخارجه کشورمان آن را در توئیتر خود توضیح داد و نوشت:نشست پرمحتوا، محبت آمیز و صریح رئیس جمهور روحانی و آبه شینزو نخست وزیر ژاپن: تقویت بیشتر همکاری دوجانبه، منطقه ای و دنیای. همچنین از میزبانان ژاپنی برای این که یلدا را با ما جشن گرفتند، قدردان هستیم.

روحانی در ملاقات با آبه شینزو به سر وقت موضوع اختلافات با آمریکا رفت و گفت:خروج یک جانبه آمریکا از تفاهم نامه های بین المللی مثل برجام، امنیت و صلح در دنیا را تهدید می نماید. تحریمهای آمریکا نوعی تروریسم مالی تلقی می گردد و کشورهایی که در راه مقابله با تروریسم فعالیت می نمایند باید با این کار آمریکا نیز مقابله نمایند. ایران همه کوشش خود را برای حفظ برجام در چارچوب تامین منافع خود انجام داده و خواهد داد و از طرف های دیگر در برجام نیز می خواهیم به تعهدات خودشان عمل نمایند.

روحانی از توکیو به آمریکایی ها چه پیغامی داد؟

حسن روحانی همچنین در جمع شماری از مدیران ارشد بخش های سیاسی ، مالی و فرهنگی ژاپن در توکیو گفت که درهای ایران به روی دولت و شرکتهای ژاپنی برای مشارکت و سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ مالی باز است و ایران و ژاپن به عنوان دو دوست قدیمی، نباید اجازه دهند که کشور ثالثی در روابط محبت آمیز آنها اخلال ایجاد کند. او آنجا هم پیغام هایی را برای طرف آمریکایی فرستاد و گفت:بی تردید تحریمهای غیرقانونی آمریکا نمی تواند بلندمدت ادامه پیدا کند و آمریکایی ها ناچارند روزی این راه بدون خاصیت و پر از ضرر را رها نمایند. طی این سالها ایران ثابت نموده که با منطق و گفت و گو منافع خود را تامین می نماید و همواره معتقد بوده که با منطق مذاکره و افق برد - برد می توان به توافقات موثر و پایدار رسید.

پیش از اینکه حسن روحانی راهی توکیو گردد، این سفر مخالفان و موافقانی در داخل کشور داشت. به ویژه آنکه بعضی رسانه های ژاپنی از استقبال ایالات متحده به میانجیگری احتمالی ژاپن و سفر روحانی سخن گفته بودند. از جمله این عکس العمل ها انتشار شایعه استعفای رئیس جمهوری از مقام خود آن هم در آستانه سفر به توکیو بود که به گمانه بعضی کارشناسان نمی تواند بیرون از دایره تنگ نظری های ناشی از رقابت های کشدار و ملال آور جریان های رقیب باشد. به نظر می رسید که اعلام رسمی شایعه استعفاء آن هم در این هنگام، معنا و مفهوم ویژه داشته باشد. ماهیت ملاقات رئیس جمهوری با نخست وزیر ژاپن و گفت وگوهایی که بنابر گزارش منابع خبری ژاپن به پیشنهاد حسن روحانی انجام شد، چرایی انتشار این شایعه را روشن می نماید.

خرداد ماه سال جاری نخست وزیر ژاپن به همراه پیغامی از سوی ترامپ راهی تهران شد تا میانجی شده و از تنش ها میان دو کشور کم کند. تهران در آن موقع از میانجیگری او چندان خوشش نیامد اما حتی بعد از این سفر نافرجام هم نام آبه شینزو به عنوان یکی از میانجیگران در کنار فرانسه و عمان باقی ماند.

برای ایران ژاپن فرصتی استثناست. دو کشور در نود سال گذشته از روابط خوبی با یکدیگر بهره برده اند و هرچند بستگی مالی زیادی مانند آنچه ایران و ژاپن با یکدیگر دارند، وجود ندارد اما احترام متقابل و پیشینه دوستی دو کشور در این راه به یاری خواهد آمد. بدبینی های که در داخل کشور به اروپائی ها و شخص مکرون وجود دارد در خصوص آبه شینزو با مشی آرام و منعطفش صدق نمی نماید. در کنار اینها ژاپن رابطه نزدیک و خوبی هم با ایالات متحده دارد و حرف آبه شینزو برای امریکایی ها برش خواهد داشت. تهران هر چند که اعلام نموده موضوع تبادل نظر با آمریکا را در سفر به توکیو در دستور کار ندارد، اما هنوز هم نمی توان سفر روحانی به ژاپن را در راستای یک سفر معمول و ملاقات دوجانبه در نظر گرفت.

312 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 10 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 713

به "در سفر روحانی به توکیو چه گذشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در سفر روحانی به توکیو چه گذشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید