جاذبه های دیدنی و گردشگری ابرکوه Abarkooh

به گزارش بالیو، ابرکوه شهری تاریخی در فاصله 140 کیلومتری غرب یزد، در روزگاران قدیم جهت راهی بود، که شرق و غرب را به یکدیگر متصل می کرد و به نام راه ابریشم معروف است.این شهر توریستی و باستانی در میان سه شهر تاریخی ایران یعنی اصفهان، یزد و شیراز قرار گرفته است، بطوریکه تقریبأ میان مثلث این سه شهر می باشد.ابرکوه شهری با جاذبه های خاص است که در آن می توان از دیدن خانه های قدیمی، قلعه های سر به فلک کشیده، درختان کهنسال و …. سراغ گرفت. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی ابرکوه بیشتر آشنا شوید.

جاذبه های دیدنی و گردشگری ابرکوه Abarkooh

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا تابستان 99 هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

خانه تاریخی آقازاده

خانه تاریخی آقازاده و بادگیر آن یکی از مجموعه های تاریخی بسیار زیبا است که به بنای آن به دوران قاجار باز می شود. این مجموعه تاریخی در ابرکوه، محله دروازه و میدان ابرقو واقع شده است و در سال 1375 با شماره ثبت 1838 به عنوان یک آثار ملی ایران ثبت شده است. این خانه به سید حسین ابرقویی تعلق دارد که از ثروتمندان ابرکوه بوده است و 820 متر مربع مساحت دارد. بادگیر دو طبقه و کلاه فرنگی این عمارت که در نوع خود بی نظیر است؛ بادگیری با ارتفاع 18 متر و مساحت 18 متر مربع و در دهانه بادگیر 19 دریچه تنظیم هوا وجود دارد که با بادگیر دومی ارتباط دارد. این تنها بادگیر دو طبقه جهان است و معماری عجیبی دارد.

بقعه سیدون علی نقیا ابرکوه

بقعه سیدون علی نقیا ابرکوه مربوط به سدهٔ 6 تا 8 ه.ق است و در ابرکوه، شمالشرق شهرمحله نوادان واقع شده و این اثر در تاریخ 19 مهر 1378 با شمارهٔ ثبت 2451 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بنای قاجاری بقعه سیدون علی نقیا ابرکوه یزد به عنوان یکی از بفاع مذهبی و آثار تاریخی استان یزد به شمار می رود که با نقوش اسلمی و هندسی تزئین شده است. قدمت بقعه سیدون علی نقیا به دوران سلجوقی بازمی شود.یکی از بناهای تاریخی و باستانی شهرستان ابرکوه بقعه علی نقیا است که در محله قدیمی نوادان واقع شده است. سیدون بنایی است چهارضلعی از خشت با گنبدی بلند و آجری، که هر ضلع هشت و نیم مترطول و ضخامت یک متر و 25 سانتی متر دارد.

گنبد عالی

گنبد عالی ابرکوه به دست عمید الدین شمس الدوله دیلمی از طایفه هزار اسبیان اشکور یکی از آثار منحصر به فرد ابرکوه می باشد . گنبد عالی ابرکوه یکی از بنا های سنگی دوره دیلمیان و یکی از نفایس هنر معماری ایران می باشد که بر فراز صخره های طبیعی جاده یزد - ابرقو ، به بخش بهمن واقع و از سنگ های طبیعی کوهستان ساروج ساخته شده است و یکی از سالم ترین بنا های دوره سلجوقی است . گنبد عالی ابرکوه ، مقبره و مدفن عمیدالدین شمس الدوله نوه نصربن حسن بن فیروزان دیلمی است که در دوره حکومت سلجوقیان به حکومت ابرکوه منصوب شده بود .

مسجد جامع ابرکوه

در گذر از شهر تاریخی ابرکوه، بازدید از مسجد جامع آن با خصوصیات منحصر به فردی که دارد خالی از لطف نیست، این مسجد قدیمی دو قبله ای، همچون نگینی ارزشمند در شهر ابرکوه می درخشد. مسجد جامع ابرکوه به دلیل خصوصیات خاص خود از جمله دو محرابه بودن و محراب زیبای گچیری شده، مورد توجه بسیاری از مسافران این شهر به ویژه در ایام نوروز است.این مسجد که در دوره ایلخانی به شکل کنونی درآمده است، آثار دوره های مختلف از پیش از اسلام تا قرون 13 و 14 هجری در آن قابل مشاهده است. این مسجد در دوران سلطنت سلطان ابو سعید ایلخانی در قرن هشت هـ.ق مورد تعمیرات اساسی نهاده شد و محراب گچبری زیبایی در ایوان شرقی آن نصب شد.

مسجد بیرون

این مسجد شامل دو ایوان، گنبدخانه، شبستان و حیاط مرکزی است و در جنوب شهر ابرکوه واقع شده است. از آنجا که محل ساخت آن در گذشته بیرون از حصار شهر بوده به مسجد بیرون شهرت یافته است. ضخامت دیوارهای مسجد بیرون بیش از یک متر و 70 سانتیمتر است. کتیبه ای از جنس کاشی معرق، تقریبا به عرض 65 سانتیمتر در رنگ های سفید و آبی بر سردر ورودی این مسجد نصب شده که متن حک شده بر آن به 3 خط می باشد. مهم ترین خط آن خط نسخ است که از انواع خطوط کتیبه های مورد توجه در دوران تیموری در قرن نهم هجری است. طبق گفته هایی که وجود دارد ظاهرا این مسجد محل استراحت حضرت علی بن موسی (ع) در سفر از مدینه به مرو بوده است.

یخچال خشتی آقازاده

در ورودی شهر ابرکوه از سمت استان فارس، نزدیک میدان ولیعصر، بنای مرتفع مخروطی شکل یخچال نهاده شده است. یخچال ها (که در بعضی از شهرها به آن یخدان هم می گویند) بناهایی اغلب خشتی با پلانی دایره شکل و مخروطی اند.از آنجا که کف بنا هم ارتفاع با بیرون بنا نبوده و اغلب برای نگهداری یخ، داخل آن گودالی کاسه شکل حفر می شد به آن یخچال می گویند. این بنا از چند قسمت عمده مخزن مخروطی شکل، حوض یا جوی های آب، دیوارهای سایه انداز و اتاقک نگهبانی تشکیل شده است.

خانه صولت (موزه مردم شناسی ابرکوه)

خانه صولت از آثار به جای مانده از اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه است که از مهم ترین ویژگی های آن می توان به ستون های گچبری شده با نقوش اسلیمی و گل و بوته زیبا و برجسته اشاره نمود. این خانه وسیع حیاطی 150 متری را در خود جای داده است که با دالان های پر پیچ و خم می توان به آن دسترسی داشت. در یکی از قسمت های خانه، موزه مردم شناسی ابرکوه دایر است. این اثر در تاریخ 24 بهمن 1375، با شماره ثبت 1839 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

سرو ابرکوه

درخت سرو ابرکوه یکی از کهنسال ترین موجودات زنده جهان با قدمتی حدود 4000ساله است که شهرتی جهانی دارد، درختی باشکوهی که بشر را شگفت زده می نماید و نه تنها گردشگران بلکه دانشمندان و گیاه شناسان بسیاری از سراسر جهان را برای تحقیق و آنالیز به دیدن این درخت می آیند.این درخت با ارتفاع 25 متر، دور تنه آن را 5/11 متر و محیط آن 18 متر می باشد. درخت سرو ابرکوه از نوع سروهای مدیترانه ای است.

مناره های سر در نظامیه

مناره های نظامیه ابرکوه که در تاریخ 09/05/1312 با شماره 196 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید متعلق به قرن 8 هجری می باشد. این مناره های مرتفع در اصل نظام الملک نام دارند و در تصوّر بعضی، ساخته نظام الملک ابرقویی وزیر سلجوقی است که این تصوّر اشتباه استاین مناره ها که آن را سر در نظامیه نیز می خوانند و می گویند در این محل مسجد، بازار و مدرسه وجود داشته است. سراسر بدنه مناره ها از کاشی فیروزه ای رنگ است، که به خط کوفی بنایی با کلمات (الله اکبر) به نحو زیبایی تزیین شده است.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 737

به "جاذبه های دیدنی و گردشگری ابرکوه Abarkooh" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های دیدنی و گردشگری ابرکوه Abarkooh"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید