راهنمای رفتن به کویر مرنجاب

به گزارش بالیو، در ایران بازار کویر مصر و مرنجاب از بقیه داغ تر است. کویرهایی که آخر هفته ها، صدها تور، راهی شان می شوند و جای سوزن انداختن ندارند. شلوغی این کویرها را که فاکتور بگیریم، تماشای طلوع و غروب در آسمانی که انگار تمامی ندارد. شب نشینی در کنار آتش، دور هم بودن در دل کویر و زیر آسمان پرستاره، راه رفتن روی رمل ها و شن های گرم و نرم و پیاده روی روی دریاچه نمک، همه، چیزهایی ست که در دل کویری مثل کویر مرنجاب انتظارمان را می کشد.

راهنمای رفتن به کویر مرنجاب

کویر مرنجاب کجاست؟

مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل از توابع کاشان در استان اصفهان واقع شده. فاصله این کویر تا آران و بیدگل 53 کیلومتر، تا کاشان 62 کیلومتر و تا اصفهان 720 کیلومتر است.

اگر از تهران حرکت کنیم باید ابتدا از یکی از خروجی های تهران وارد آزادراه تهران-قم شویم. راستا را به سمت عوارضی ورودی قم ادامه دهیم و بعد وارد آزادراه قم-کاشان بشویم. در این راستا از آب شیرین، سن سن و مشکات باید بگذریم و به وسیله فرعی، خودمان را به روستای یزدل برسانیم. بعد از یزدل، راستا را تا روستای کوچک علی آباد باید برویم. بعد از رسیدن به نوش آباد هم باید به سمت شهرستان آران و بیدگل ادامه راستا دهیم.

در آران و بیدگل باید وارد بلوار ارتش بشویم و راستا را تا جاده مرنجاب برویم. جاده مرنجاب را 45 کیلومتر که طی کنیم به کاروانسرای مرنجاب می رسیم. بعد از 5 کیلومتر دور شدن از کاروانسرا هم می توانیم دریاچه نمک را در سمت چپ مان ببینیم. جزیره سرگردان هم، همان نزدیکی ست.

چرا به آن مرنجاب می گویند؟

به علت ماسه ای بودن زمین، کندن چاه برای رسیدن به آب در زمان های قدیم کار خیلی سخت و مشقت باری بوده و به همین علت به این منطقه مرد رنج آب می گفتند، عبارتی که بعدها به مرنجاب تغییر کرد.

در مرنجاب چه چیزهایی انتظارمان را می کشد؟

مثل هر کویری در اینجا هم رمل ها و تپه های شنی را می توان دید و شترسواری و موتورسواری و آفرود هم در آن برقرار است، اگرچه در چند سال اخیر انقدر تعداد آفرودها زیاد بوده که چهره کویر و رمل ها را تغییر داده و همین هم نگران نماینده است، طوری که می گویند تا چند سال آینده شاید دیگر خبری از آنها نباشد و همه شان هموار شده باشند. اما چه چیزهایی در این کویر منتظرمان است؟

کاروانسرای مرنجاب: معروف است که قلعه و کاروانسرای این منطقه، به دستور شاه عباس ساخته شده. کاروانسرایی که در راستا جاده ابریشم قرار گرفته و قدیم ها، کاروان ها شب را در آن به صبح می رساندند. روی سر در کاروانسرا نوشته شده، 500 پاسدار مسلح همواره در قلعه حضور داشته اند. این کاروانسرا 29 اتاق دارد و این روزها مسافران مرنجاب، شب را با پرداخت هزینه ای در آن سر می نمایند.

یکی از اتاق های این کاروانسرا، کاربری سفره خانه را پیدا نموده و به مسافران غذا و چای می دهد. شب ها هم برای تماشای ستاره ها می توان به پشت بام کاروانسرا رفت و آسمان پرستاره را رصد کرد.

اگر اهل چادر زدن باشیم، در ضلع جنوبی کاروانسرا حوضچه ای وجود دارد که درخت های بید و کوره گز محصورش نموده اند. آب این حوضچه از چشمه ای در نزدیکی اش به دست می آید و در چند سال اخیر، اطراف آن را آجرفرش نموده اند و مسافران اطرافش چادر می زنند.

چاه دست کن: در 4 کیلومتری شرق کاروانسرا می رسیم به چاه دست کن. آب این چاه شیرین است و همین از دلایل جذابیتش است.

دریاچه نمک: یکی از جذابیت های کویر مرنجاب، تماشا دریاچه نمک آران و بیدگل است که در نزدیکی کاروانسرا قرار گرفته. دریاچه ای که به سرگردان معروف است. قدیمی ها معتقد بودند این جزیره بصورت مدام در حال حرکت است، اما بعدها معین شد که این موضوع به خاطر خطای دید بوده و با محو شدن دو انتهای خط افق در هم که علتش گرمای شدید و پدیده سراب بوده، این تصور بوجود آمده. آب دریاچه به مرور زمان خشک شده و رد سفیدی از نمک روی زمین به جای مانده است.

نکته های مهم

1) تا جای ممکن با ماشین شاسی بلند و دو دیفرانسیل به این کویر برویم.

2) آب کافی همراه داشته باشیم و تا جای ممکن با یک ماشین به کویر مرنجاب نرویم.

3) درست است که فصل رفتن به کویر از آبان تا فروردین است ولی شب های کویر خیلی سردند و باید لباس گرم همراه داشته باشیم.

بازار کاشان چه جذابیت هایی دارد؟

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 22 بهمن 1400 بروزرسانی: 22 بهمن 1400 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2081

به "راهنمای رفتن به کویر مرنجاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای رفتن به کویر مرنجاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید