طرز تهیه سوفله سبزیجات پفی و رژیمی

به گزارش بالیو، سوفله سبزیجات یکی از غذاهای سبک و سالم است که هم برای وعده اصلی و هم به عنوان پیش غذا در مهمانی ها بسیار محبوب است. این غذا بافتی نرم، پفی و لطیف دارد و به یاری سبزیجات تازه، پنیر و تخم مرغ تهیه می گردد. برخلاف تصور رایج، درست کردن سوفله در خانه اصلاً سخت نیست، فقط کافی ست چند نکته ساده را رعایت کنید.

طرز تهیه سوفله سبزیجات پفی و رژیمی

اگر به غذاهای مشابه علاقه دارید، طرز تهیه سوفله سیب زمینی هم می تواند انتخاب مجذوب کنندهی باشد که با همان روش پخت، اما با طعمی متفاوت تهیه می گردد. در ادامه، طرز تهیه سوفله سبزیجات را مرحله به مرحله آموزش می دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه سوفله سبزیجات

  • تخم مرغ 4 عدد
  • شیر یک پیمانه
  • آرد سفید دو قاشق غذاخوری
  • کره دو قاشق غذاخوری
  • هویج یک عدد
  • کلم بروکلی یک پیمانه
  • فلفل دلمه ای رنگی نصف پیمانه
  • ذرت پخته نصف پیمانه
  • پنیر پیتزا یا گودا نصف پیمانه
  • جوز هندی یک چهارم قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن یا کره برای چرب کردن قالب

مراحل طرز تهیه سوفله سبزیجات

مرحله اول: آماده سازی سبزیجات

هویج را رنده کنید. کلم بروکلی را در مقدار های کوچک برش دهید و حدود پنج دقیقه بخارپز کنید. فلفل دلمه ای را نگینی خرد نموده و ذرت پخته را نیز کنار بگذارید. این ترکیب رنگی، هم طعم خوبی به سوفله می دهد و هم ظاهر مجذوب کنندهی برای سفره ایجاد می نماید.

مرحله دوم: درست کردن سس سفید یا سس بشامل

در یک قابلمه کوچک، کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید. آرد را اضافه نموده و حدود دو دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. سپس شیر را کم کم اضافه نموده و مدام هم بزنید تا یک سس یکدست و غلیظ حاصل گردد. کمی نمک، فلفل و جوز هندی به آن بیفزایید. سس را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک گردد.

مرحله سوم: ترکیب مواد

زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید. زرده ها را با سس سفید ترکیب نموده و سپس سبزیجات خردشده را به این مخلوط اضافه کنید. پنیر رنده شده را هم به مواد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

مرحله چهارم: زدن سفیده تخم مرغ

در یک کاسه کاملاً تمیز، سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا کاملاً پف کند و فرم بگیرد (زمانی که کاسه را برمی گردانید، سفیده نریزد). این مرحله برای پف کردن و بافت نرم سوفله لازم است.

مرحله پنجم: ترکیب نهایی

سفیده زده شده را به آرامی و در چند مرحله به مواد سوفله اضافه کنید. با لیسک یا قاشق چوبی و با حرکت دورانی از پایین به بالا مواد را مخلوط کنید تا پف سفیده نخوابد .

مرحله ششم: ریختن در قالب و پخت

قالب مخصوص سوفله یا رمکین ها را با کره چرب کنید. مواد را تا دو سوم ارتفاع قالب بریزید، زیرا هنگام پخت پف می نماید. فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب ها را در طبقه وسط فر به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار دهید تا رویه آن طلایی و مرکز آن پخته گردد.

مرحله هفتم: سرو و نگهداری

سوفله باید داغ سرو گردد، چون بعد از چند دقیقه پف خود را از دست می دهد. می توانید همراه سالاد سبز یا نان تازه این غذا را میل کنید. اگر میزان بیشتری تهیه کردید، می توانید در یخچال تا دو روز نگهداری کنید و برای گرم کردن دوباره، آن را در فر قرار دهید.

نکات کلیدی برای داشتن سوفله سبزیجات خوشمزه

سوفله سبزیجات یک انتخاب عالی برای وعده های سبک، گیاهی و رژیمی است. با رعایت چند نکته ساده، می توانید یک سوفله بی نقص، پف نموده و خوش عطر تهیه کنید.

تفاوت با سوفله سبزیجات فرانسوی

در تهیه سوفله سبزیجات به سبک کلاسیک فرانسوی، تأکید زیادی بر استفاده از پنیر گودا، پنیر گرویر یا سس بشامل غلیظ وجود دارد. اگر قصد دارید نسخه ای اصیل تر از سوفله سبزیجات فرانسوی تهیه کنید، از پنیر با طعم قوی تر و سبزیجاتی مانند اسفناج، تره فرنگی یا بروکلی بهره ببرید. این نسخه کمی غنی تر از نمونه های ساده تر است.

افزودن مرغ برای تنوع

اگر دنبال یک وعده کامل تر و پروتئینی تر هستید، میزانی مرغ پخته و ریش ریش شده به ترکیب سوفله اضافه کنید. این تغییر ساده باعث می گردد تا غذا به سوفله سبزیجات و مرغ یا چیکن پاستا سوفله تبدیل گردد؛ ترکیبی لذیذ برای وعده شام یا ناهار که هم کودک پسند است و هم بزرگ ترها از آن استقبال می نمایند.

تطبیق با ذائقه ایرانی

نسخه ای از این غذا که بیشتر با سلیقه ما ایرانی ها هماهنگ است، می تواند با استفاده از سبزی های معطر ایرانی مثل ترخون یا مرزه تهیه گردد. حتی بعضی افراد در نسخه خانگی یا سوفله سبزیجات فارسی از سیب زمینی رنده شده یا قارچ بیشتر استفاده می نمایند تا غذا حجیم تر و سیرنماینده تر گردد.

سوفله سیب زمینی

اگر به جای سبزیجات متنوع، از سیب زمینی پخته و رنده شده بهره ببرید، یک نسخه بسیار محبوب به نام سوفله سیب زمینی خواهید داشت. در این حالت، بهتر است کمی پنیر خامه ای ویلی یا ماست چکیده هم به ترکیب اضافه کنید تا بافت آن نرم و لطیف باقی بماند. این مدل برای کسانی که طعم ملایم تر دوست دارند مناسب است.

تفاوت گراتن و سوفله

خیلی از افراد بین گراتن و سوفله تفاوتی قائل نیستند. در حالی که در طرز تهیه انواع سوفله و گراتن، گراتن معمولاً لایه لایه و با پنیر کشدار و نان تست شده روی آن تهیه می گردد و بافتی سنگین تر دارد. سوفله اما به علت استفاده از سفیده تخم مرغ زده شده، بسیار پف دارتر و سبک تر است.

ترکیب سیب زمینی و قارچ

اگر از ترکیب سیب زمینی پخته شده و قارچ تفت داده شده بهره ببرید، نسخه بسیار خوش طعمی از سوفله سیب زمینی و قارچ خواهید داشت. فقط توجه داشته باشید که قارچ ها را قبل از اضافه کردن به مواد خوب تفت دهید تا آب نیندازند و باعث خمیری شدن بافت نشوند.

طرز تهیه سوفله بدون فر

اگر فر در دسترس ندارید، اصلا نگران نباشید. طرز تهیه سوفله بدون فر هم امکان پذیر است مانند طرز تهیه سوفله بلوچیز و آویشن. فقط کافی ست قالب ها را داخل قابلمه ای که کف آن با سه چهار سانت آب پر شده قرار دهید و با درب بسته و حرارت ملایم، به روش بن ماری حدود 30 دقیقه بپزید. در این روش هم بافت پفی و مجذوب کننده حفظ می گردد.

اگر شما هم سوفله سبزیجات رو به سبک خاصی درست می کنید یا سوالی درباره این دستور دارید، شاد می شیم نظرتون رو در بخش دیدگاه ها بنویسید و با ما در میان بگذارید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1404 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2551

به "طرز تهیه سوفله سبزیجات پفی و رژیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوفله سبزیجات پفی و رژیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید