کتاب میراث دریانوردان ایرانی در بنادر چین منتشر شد
به گزارش بالیو، به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، نویسنده کتاب در مقدمه با عنوان طرح مساله می نویسد:ایران و چین در دوران پیش از اسلام بیش از هزار سال درطول حکومت هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان مرزهای مشترک داشتند و مناسبات این دو کشور را دراین دوره باید در چارچوب روابط تجاری و فرهنگی مورد ارزیابی قرار داد.

با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.
در واقع بخش مهمی از آنچه در قرن نوزدهم میلادی با نام جاده ابریشم شهرت جهتهای باستانی ارتباطی زمینی بین ایران وچین است که کشور ما را از شرق و شمال شرقی به شهرها و آبادی های چین متصل می نموده است.
شاخه شمالی این جاده از ناحیه خوارزم وقراقروم، شاخه میانی به وسیله مرو، بخارا و سمرقند و شاخه جنوبی آن از بلخ، طالقان و بدخشان می گذشت به شهر کاشغر می رسید. کاشغر دراین جهت نقش مهمی را ایفا می کردتا آن جا که در بعضی از متون تاریخی دوره اسلامی با عنوان نخستین شهر مرزی چین ومرز دارالاسلام از آن یاد شده است.
نویسنده در ادامه می نویسد: از این رو این شهر در مطالعات مرتبط با جاده ابریشم حائز اهمیت بسیار است و درواقع به دلیل همین موقعیت طبیعی تنها راه برای تبادل کالا بین دوکشور جهت منتهی به کاشغر بود.
درواقع دو امپراطوری ایران و چین دردوره پیش از اسلام منافع مشترکی دراین جاده داشتند.
دراین تحقیق بخش عمده ای از کتیبه ها و آثار اسلامی دریانوردان خلیج فارس در شهرهای بندری گوانجو در جنوب، یانجو و خانجو و چوانجو در شرق چین قرائت، بازخوانی و تصاویر آن ها منتشر شده است.
این کتاب که با شمارگان 500 نسخه توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری منتشر شده است دارای بیست سرفصل از جمله تجارت دریایی راه دور در خلیج فارس در دوره ایران باستان، مناسبات دریایی ایران و چین در دوره اسلامی، بندر چوانجو با نام ایرانی زیتون میراث دریانوردان ایرانی دربندر زیتون، مسجد فونیکس، میراث دریانوردان ایرانی در چین و... است.
منبع: خبرگزاری مهر