5 علت برای اینکه هویج بخوریم
به گزارش بالیو، مصرف هویج در قالب رژیم غذایی متعادل به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید، خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد و فرایند بهبود جراحات بعلاوه عملکرد هضم را تسریع می نماید.
هویج یکی از سبزیجات مغذی و سرشار از انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست. خبرنگاران در ادامه این مطلب به مهم ترین فواید هویج برای سلامتی اشاره خواهد نمود.
موثر در بهبود بینایی
هویج یکی از خوراکی های غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد. ویتامین A برای بهبود بینایی، رشد استخوان ها و قدرت باروری لازم است. کمبود این ویتامین می تواند منجر به بیماری های چشمی پیشرونده مانند شب کوری گردد. خوردن هویج سطح دو کاروتنوئید شبکیه چشم به نام لوتئین و زیگزانتین را افزایش می دهد که باید به وسیله تغذیه تامین گردد. همزمانی میزان فراوان بتاکاروتن و آنتی اکسیدان ها در هویج نقش پیشگیرانه ای از بروز استحاله ماکولای چشم مرتبط با سالمندی دارد.
تامین آنتی اکسیدان ها
هویج جز خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان هاست که این ترکیبات نقش محافظ از سلول ها در برابر آسیب ها را دارند. در واقع، آنتی اکسیدان ها ترکیبات مضر به نام رادیکال های آزاد را دفع می نمایند. رادیکال های آزاد هنگام تجزیه مواد غذایی یا روبرو با آلودگی های محیطی و دود سیگار به وجود می آیند و به مرور زمان زمینه ساز آسیب های سلولی و بروز بیماری های مختلف مانند سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و پیری زودرس می شوند.
بهبود عملکرد گوارش
خوردن یک هویج می تواند حدود 5 تا 8 درصد احتیاج روزانه به فیبرهای غذایی را تامین کند. فیبرهای غذایی ترکیباتی هستند که نقش موثری در بهبود عملکرد گوارش دارند و افرادی که به طور منظم از خوراکی های حاوی فیبر استفاده می نمایند کمتر در معرض ابتلا به سرطان کولون هستند. البته دریافت کافی فیبر، سطح کلسترول خون را نیز کاهش می دهد.
گزینه ای برای کاهش وزن
هویج علاوه بر اینکه خوراکی سالم و مغذی است به خاطر کالری پایین می تواند به حفظ تناسب اندام نیز یاری کند. از همین رو، افرادی که دغدغه اضافه وزن دارند یا رژیم لاغری را دنبال می نمایند، بهتر است هویج را در تغذیه روزانه شان بگنجانند زیرا خاصیت سیرنمایندگی آن مانع از پرخوری و تمایل به تنقلات می گردد.
مفید برای مبتلایان به دیابت
هویج در کنترل دیابت نقش دارد زیرا فیبر فراوان و قند پایین دو عامل مهم در کنترل قند خون محسوب می شوند. این سبزی به صورت خام و پخته شاخص گلیسمی پایینی دارد و به همین علت مانع از افزایش ناگهانی قند خون می گردد. هویج بعلاوه حاوی ترکیبی به نام اسیدآلفالیپوئیک است که ثابت شده حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و به کنترل دیابت یاری می نماید. وجود میزان فراوان ویتامین های A، C و K در هویج نیز برای حفظ سلامت مبتلایان به این بیماری ضرورت دارد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص باورنکردنی جگر سیاه برای سلامتی! را بخوانید.
منبع: پیام دلتا