طرز تهیه کله پاچه خوشمزه در منزل
به گزارش بالیو، طرز تهیه کله پاچه، فوت وفن هایی دارد که تنها در صورت آگاهی از این نکات می توانید یک غذای سنتی بی نظیر در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در این مقاله با روش کامل طبخ کله پاچه و راز خوشمزه شدن کله پاچه آشنا خواهید شد.
جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کله پاچه یک غذای اصیل ایرانی پر چرب و پر انرژی است که از طبخ قسمت های سر، پا و دست گوسفند تهیه می گردد. این غذا به علت چرب بودن بسیار لذیذ و پرطرفدار است ولی نحوه تمیز کردن کله پاچه و پخت آن در طعم و مزه اش نقش زیادی دارد. اگر شما نیز در مورد اضافه وزن خود نگران هستید، شاید با اطلاع از میزان کالری کله پاچه بتوانید آن را در برنامه غذایی خود جا دهید و از خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید!
در نظر داسته باشید که نباید همه قسمت های کله پاچه را خورد. در واقع قسمت های قابل طبخ و مصرف کله پاچه در پاچه، زبان، مغز، بناگوش، و گوشت صورت مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب قصد داریم شما را با همه نکات لازم برای تمیز کردن کله پاچه و بهترین نحوه پخت آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه کله پاچه برای 4 نفر ارائه شده است و زمان پخت آن حدود 4 ساعت است. |
مواد لازم برای تهیه کله پاچه در منزل
کله پاچه | 1 دست |
پیاز متوسط | 5 عدد |
نخود | 100 گرم |
زردچوبه | 1.5 قاشق چایخوری |
سیر | 4 تا 5 حبه |
فلفل سفید و پودر دارچین | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه کله پاچه
1. اولین مرحله اسموکت کردن (روسوز کردن) کله پاچه است. حتی اگر کله پاچه از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و موهای آن کاملا گرفته شده باشد باز هم مقداری موی ریز دارد که باید با سوزاندن از بین برود. از طرفی اسموکت کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن می گردد. برای این منظور می توانید از کپسول های فشار قوی کوچک بهره ببرید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوه ای رنگ گردد.
2. برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه عظیم که کله پاچه در آن جا گردد آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.
3. اجازه دهید کله پاچه 5 دقیقه در آب بماند؛ پس از آن، آن را بخوبی با دست بشویید تا سیاهی آن گرفته گردد. بهتر است آن را دو بار بشویید تا خوب تمیز گردد.
4. کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف گردد.
5. قسمت بینی را کامل ببرید، چاک راه کنار آن را بشکنید و تمیز بشوئید تا خونابه های آن کاملا شسته گردد.
6. با یک مسواک یا برس زبر روی دندان ها و زبان بکشید تا تمیز گردد.
7. در یک قابلمه عظیم که کله پاچه در آن جا گردد تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
8. کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند دقیقه جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش خورد، روی آب آن کف جمع می گردد، کف ها را از روی آب بر دارید.
9. پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
10. نخودها را 3 الی 4 ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
11. در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید. (نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.)
12. سپس زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد تا زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگ تر می گردد.
13. پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
14. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن کاملا بپزد.
15. وقتی کله پاچه تقریبا پخته شد، نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک 1 ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اگر نمک را در همان ابتدا به قابلمه اضافه کنید، باعث دیر پز شدن کله پاچه می گردد و اگر در سرانجام پخت اضافه گردد نمک به خورد غذا نمی رود و بی مزه می گردد.
16. تقریبا 4 الی 5 ساعت طول می کشد تا کله پاچه کاملا بپزد.
17. پس از اینکه کله پاچه کامل پخته شد، روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده، کمی دارچین به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل گردد. از این سس آماده شده می توانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه بهره ببرید تا طعم بی نظیری به آن اضافه گردد.
18. آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.
نکات تکمیلی طبخ کله پاچه
- کله پاچه را می توانید به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
- استفاده از نخود برای تهیه کله پاچه اختیاری است؛ ولی توصیه می گردد که از نخود برای تهیه این غذای خوشمزه بهره ببرید؛ زیرا استفاده از نخود باعث می گردد تا آبگوشت آن خوشمزه تر گردد. علاوه بر این استفاده از نخود بوی کله پاچه را از بین می برد. از این رو این را به عنوان راز خوشمزه شدن کله پاچه می دانند.
- در صورت تمایل می توانید لیمو عمانی را نیز در آخر پخت به آن اضافه کنید.
- در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.
کلام آخر
امیدواریم بتوانید این غذای لذیذ را تهیه و از میل کردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. نکته مهم دیگری که دانستن آن ضروری است این است که بعد از کله پاچه چه بخوریم؟ که در مطلبی جداگانه به آن پرداخته ایم. به نظر شما رعایت چه نکاتی را می توان در تهیه کله پاچه باعث لذیذتر شدن آن می گردد؟ نظرات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com