طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)

به گزارش بالیو، کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های محبوب میان ایرانیان به شمار میرود. گاهی به عنوان میان وعدۀ غذایی و خوراکی مورد قبول بچه ها، تهیه و مصرف می گردد. در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیۀ شیرینی خرمایی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)

طرز تهیه کلوچه خرمایی در منزل

برای درست کردن کلوچه خرمایی دو گروه از مواد اولیه استفاده می گردد. دستۀ اول مواد برای تهیۀ نان این شیرینی استفاده می گردد. با یاری دستۀ دوم مواد هم مغز خرمایی آن را آماده می کنیم.

مواد لازم برای تهیه نان کلوچه خرمایی

  • 2 عدد تخم مرغ
  • 4/1 قاشق چای خوری وانیل
  • نصف پیمانه شکر
  • 1 پیمانه روغن مایع
  • 3.5 پیمانه آرد
  • 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • 2 قاشق غذاخوری نشاستۀ ذرت
  • 2 قاشق غذاخوری شیر خشک
  • نصف پیمانه شیر

مواد لازم برای تهیۀ خرمای داخل کلوچه خرمایی

  • 300 گرم خرما
  • 20 گرم کره
  • نصف قاشق چای خوری دارچین
  • 1 قاشق چای خوری پودر هل

طرز تهیه کلوچه خرمایی

  1. تخم مرغ ها را شکسته و با هم مخلوط کنید.
  2. هم زمان با مخلوط کردن تخم مرغ ها، وانیل، روغن مایع و شکر را به آن مخلوط اضافه نموده و کامل مخلوط کنید. مخلوط باید یکدست بگردد.
  3. ترکیب آرد، نشاستۀ ذرت، شیر خشک و بکینگ پودر را دو بار الک نموده و به مخلوط خود اضافه کنید
  4. ابتدا با قاشق اندازه هم بزنید تا خمیر اولیه به دست آید. سپس با دست کامل ورز بدهید. این کار تا زمانی ادامه داشته باشد که خمیر جمع گردد. دقت کنید که نباید آن قدر ورز دهید که خمیر به روغن بیفتد. زیرا در این صورت شیرینی خرمایی کیفیت خوبی نخواهد داشت.
  5. شیر را آرام آرام به خمیر خود اضافه نموده و هم بزنید. دقت کنید که در دستور پخت نصف پیمانه شیر را اعلام کردیم. اما به حد بریزید که جذب خمیر شما گردد. نباید شیر در ظرف اضافه بیاید.
  6. در واقع هنگامی که شیر را به خمیر اضافه می کنید، خمیر را ورز دهید. این کار تا زمانی ادامه دارد که خمیر نرم و یکدستی به وجود آید و به دست شما نچسبد.
  7. روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و حداکثر 15 دقیقه در کناری قرار دهید.
  8. برای تهیۀ خرمای میانی شیرینی، هستۀ خرماها را خارج نموده و پوستشان را جدا کنید.
  9. می توانید با چنگال آن ها را له کنید یا با مخلوط کن میکس کنید.
  10. اکنون نوبت افزودن کره، پودر هل و دارچین به خرماها و مخلوط کردن کامل آن هاست.
  11. خرمای آماده شده را درون قیف پلاستیکی یک بار مصرف بریزید.
  12. خمیر اولیه را چند تکه کنید. هر قطعۀ خمیر را به شکل استوانه در آورید.
  13. اکنون با یاری وردنه خمیر را به لایه ای با ضخامت چند میلی متر پهن کنید.
  14. برای آن که شیرینی خرمایی مستطیلی شکل باشد، قطعات خمیر را مستطیلی برش بزنید. اضافات خمیر را کنار بگذارید.
  15. با همان قیفی که نوکش را بریده اید، خرما را در میانۀ خمیر بریزید. سپس مواد را با دست کمی مسطح کنید.
  16. لبه های خمیر را از هر دو طرف بلند کنید و با دو انگشت به هم بچسبانید. سپس خمیر را به آرامی برگردانید.
  17. می توانید روی خمیر را با یاری چنگال طرح بیندازید.
  18. اکنون نوبت آن رسیده که با چاقویی تیز آن را به اندازۀ دلخواه برش بزنید.
  19. اگر که شیرینی خرمایی را با یاری فر دست می کنید، در ابتدای کار آن را در دمای 190 درجه روشن نموده تا فر خوب داغ باشد. قطعات کلوچه خرمایی را در روی کاغذ روغنی درون سینی قرار دهید.
  20. 15 دقیقه کافی است که شیرینی ها آماده گردد. اگر فرتان گریل دار است، می توانید 5 دقیقه هم گریل را روشن کنید که روی شیرینی طلایی رنگ گردد.

طرز تهیۀ شیرینی خرمایی بدون فر

برای اینکه بتوانید بدون استفاده از فر کلوچه خرمایی خود را درست کنید، بهتر است از روش زیر بهره ببرید.

مواد اولیه شیرینی خرمایی

  • 2 لیوان آرد
  • 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 2 قاشق غذاخوری ماست
  • 3/1 لیوان آب یا شیر
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • نوک قاشق سوپ خوری وانیل

مواد اولیه خرمای داخل شیرینی

  • 1 لیوان ترکیب خرمای هل دار با طعم دارچین
  • 1 عدد زردۀ تخم مرغ
  • نصف قاشق زعفران دم نموده
  • اندازهی کنجد

طرز تهیۀ شیرینی خرمایی

  • بخش اول تهیۀ نان کلوچه خرمایی است. ابتدا تخم مرغ هایی که به خوبی هم زده اید با شکر، روغن، وانیل و آب یا شیر کامل مخلوط می کنید.
  • وقتی مخلوط یکدستی به دست آمد، آرد و بکینگ پودر را ترکیب و الک کنید. سپس به مخلوط اضافه کنید.
  • خمیر را آن قدر با دست ورز دهید که نرم، لطیف و یک دست گردد.
  • 15 دقیقه کنار بگذارید.
  • بعد از 15 دقیقه خمیر را با برش بزنید. برش ها را با وردنه پهن کنید.
  • روی هر قطعه خمیر اندازهی خرمایی که از قبل با پودر هل و دارچین طعم دار نموده ای، بریزید. با انگشت لبه های خمیر را جمع کنید.
  • روی هر کلوچه را زردۀ تخم مرغ بمالید و اندازهی کنجد بریزید.
  • برای اینکه بدون فر آماده کنید. ابتدا تابه را با حرارتی کم داغ کنید.
  • می توانید کاغذ روغن داخلش بگذارید و کلوچه های خرمایی را درون تابه بگذارید. در تابه را ببندید.
  • بعد از 15 دقیقه و با حرارت کم آماده می شوند.

نکات مهم در تهیه کلوچه خرمایی

  • درون کلوچه خرمایی را می توانید گردو هم قرار دهید.
  • اگر شیر خشک بهره ببرید، شیرینی خوش رنگ تر می گردد. ضمناً شیرین مرطوب تر خواهد بود.
  • استفاده از نشاستۀ ذرت هم در حالی که طعم و رنگ خاصی ندارد، باعث لطیف شدن شیرینی می گردد.
  • در تهیۀ شیرینی خرمایی بهتر است از مخلوط کن بهره ببرید. اگر هم مخلوط کن ندارید، همزن می تواند جایگزین مناسبی باشد.
  • اگر شیر خشک استفاده می کنید و گلوله گلوله شد، حتماً آن را الک کنید.
  • در صورت استفاده از فر برقی دمای فر باید 20 تا 30 درجه کمتر باشد. یعنی در دمای 150-160 درجه قرار دهید.
  • برای خوش طعم شدن کلوچه خرمایی، حتماً هل تازه را پودر و بهره ببرید.
  • در استفاده از شیر یا آبی که به خمیر اضافه می کنید، دقت داشته باشید. مخلوط نباید شل یا چسبنده در بیاید.
  • بعد از 15 دقیقه که خمیر استراحت کرد، باید داخل خمیر لانه زنبوری شده باشد و اثر انگشت روی خمیر باقی بماند.

جمع بندی

برای تهیۀ شیرینی خرمایی از مواد اولیه و دستور گفته شده در این مقالۀ خبرنگاران باید بهره ببرید. رعایت نکات ذکر شده نیز می تواند کیفیت، ظاهر و طعم شیرینی شما را ارتقا دهد. این کلوچه می تواند در میان وعده های غذایی استفاده گردد. بعلاوه اگر دوست دارید مدل های دیگری از انواع شیرینی را هم تجربه کنید با شیرینی برنجی و دستور تهیه آن نیز آشنا شوید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2524

به "طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید