عکس ، بازسازی چهره خون آشام قرن 18 با بقایای DNA او (بازسازی ویلا)
به گزارش بالیو، گجت نیوز نوشت: در اواخر قرن هجدهم میلادی، مردی در گریزولد استان کانتیکت آمریکا دفن شد که به باور محلی ها، خون آشام بود؛ حالا چهره او بازسازی شده است.
جهت دریافت خدمات بازسازی ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
دانشمندان کالبدسنجی با استفاده از بقایای DNA اجساد، اقدام به بازسازی چهره مردی کردند که گمان می رفت یک خون آشام قرن هجدهمی باشد. هر چند که طبق نتایج آزمایش ژنتیک، او انسان بوده است.
داده های حاصل از نرم افزار بازسازی سه بُعدی چهره، نشان داد که شخص مورد نظر؛ پوست لطیف، موی مشکی یا قهوه ای، چشم های فندقی یا قهوه ای رنگ و مقداری کک و مک روی صورت داشت.
طبق آنالیز های اجرا شده، این مرد (با نام آزمایشگاهی JB55)، حدود 55 سال سن داشت و از مرض سل رنج می برد. ظاهرا هم در گذشته های دور، برخی از مردم تصور می کردند که افراد فوت شده از سل، در اصل خون آشام هستند.
با توجه به نحوه قرارگیری پاها و جمجمه درون قبر، محققان بر این نظرند که جسد در یک زمان ناتعیین، از زیر خاک بیرون آورده و دوباره دفن شده است؛ آن هم به شیوه ای که جسد افراد مشکوک به خون آشام بودن، دفن می شد.
به گفته یکی از محققان این پرونده، الن گریتاک:بقایای جسد این مرد در حالی پیدا شد که استخوان های ران، از جا کنده شده و به صورت ضربدری، روی سینه قرار گرفته بودند. به این ترتیب، خون آشام دیگر نمی توانست راه برود و به موجودات زنده حمله کند!
بازسازی چهره خون آشام قرن هجدهم
محققان کالبدسنجی برای آغاز کار، DNA را از بقایای اسکلت او استخراج کردند؛ اما کار روی استخوان هایی با قدمت بیش از 200 سال، به این سادگی ها نیست.
آن طور که گریتاک شرح می دهد: این تکنولوژی روی استخوان چندان خوب کار نمی نماید؛ به خصوص اگر قدمت زیادی داشته باشد. با گذر زمان، استخوان آغاز به شکستن و تکه شدن می نماید. بعلاوه وقتی چنین بقایایی برای صدها سال در جایی مدفون باشد، DNA موجود در محیط (مثلا متعلق به باکتری و قارچ ها)، با آن ترکیب می گردد. ولی ما می خواستیم نشان دهیم که می گردد از یک نمونه تاریخی سخت، همچنان DNA استخراج کرد.
در روش معمول تعیین توالی ژنوم، محققان سعی می نمایند هر قطعه از ژنوم انسان را 30 بار توالی یابی نمایند. این را کاوریج 30X یا عمق توالی یابی 30X می گویند. اما در خصوص بقایای جسد JB55، این کار فقط با عمق 2.5X انجام شد.
برای جبران مافات، محققان DNA یک جسد دیگر دفن شده در همان نزدیکی را که گمان می رفت با JB55 ارتباط فامیلی داشته باشد، هم استخراج کردند. البته این نمونه ها، حتی عمق توالی یابی کمتری داشتند (0.68X)؛ اما به هر حال تعیین شد که آن دو، خویشاوند درجه سوم یکدیگر بودند.
ناگفته نماند بر اساس یافته های محققان، مرد نگون بختی که تصور می شد خون آشام باشد، یک کشاورز ساده به نام جان باربر بود که ظاهرا پس از ابتلا به سل، جان باخت.
محققان در کنفرانس بین المللی تشخیص هویت (ISHI) که همین روزها به میزبانی واشنگتن برگزار می گردد، جزئیات بیشتری را از این پرونده ارائه می دهند.
5858
منبع: خبرآنلاین