مارکت کتاب در مشهد؛ سیگار نداریم ولی کتاب چرا!

به گزارش بالیو، به گزارش خبرگزاری کتاب ایران در خراسان رضوی، امیر و احسان قوی، برادران خوش ذوقی هستند که بخش مهمی از قفسه های مغازه قدیمی شان در نبش کوثر شمالی 25 یا همان میدان کوکای سابق را که حالا به کارخانه نوآوری مشهد تبدیل شده است، از مواد غذایی، بهداشتی، پروتئینی و ... خالی نموده اند و این فضا را به مواد پاک کننده روح و روان یعنی کتاب اختصاص داده اند.

مارکت کتاب در مشهد؛ سیگار نداریم ولی کتاب چرا!

این دو برادر در این فروشگاه ادامه دهنده راه پدرشان هستند و از کودکی در این مغازه و محدوده رفت وآمد داشته اند.

احسان قوی متولد سال 1364 است و کارشناسی ارشد مهندسی برق دارد. او در گفت وگو با خبرنگار ایبنا می گوید: ما به خاطر محیط خانواده که برادر و خواهر غالبا فرهنگی و اهل مطالعه هستند، از کودکی اطرافمان پر از کتاب و روزنامه و... بود و با مشورت برادر بزرگترم که بیشترین تأثیر را در فرایند کتابخوانی ما داشته و دارد، دست به این حرکت زدیم.

وی با اشاره به اینکه معتقدم که کتابخوانی یک فعالیت و کتاب یک وسیله است و نباید اوقات بیکاری را برای کتابخوانی گذاشت بلکه به نظرم باید برای این کار وقت خالی کرد، به شعارشان برای این حرکت فرهنگی اشاره می نماید و می گوید: ما کتاب فروش نیستیم و فقط برای ترویج کتابخوانی و اینکه در این محدود کتاب فروشی فعالی نیست، بخشی از این فروشگاه مواد غذایی را به عرضه کتاب اختصاص دادیم.

این مروج کتابخوانی ادامه می دهد: برترین قسمت فروشگاه در حدود 20 قفسه به این موضوع اختصاص پیدا نموده و در حدود هزار جلد کتاب در حوزه های کودک و نوجوان، انواع رمان های ایرانی و خارجی، کتاب های روانشناسی، جامعه شناسی، شعر و ادبیات قرار گرفته است.

قوی بعلاوه تاکید می نماید: مشتریان و علاقمندان به کتاب در این فروشگاه هر کتابی را که بخواهند و در فروشگاه موجود نباشد، سعی می کنیم در کمترین زمان ممکن آن را برایشان تهیه کنیم.

این فروشنده مواد غذایی در مشهد با اشاره به اینکه وجود کتاب برترین خوراک روح برای هر انسان و در هر خانه است و این یک ضرورت انکارنشدنی است، اضافه می نماید: توسعه فرهنگ کتابخوانی و افزودن کتاب درسبد غذایی خانواده ها از ایده هایی بوده است که باعث شد قسمتی از فروشگاه خود را به عرضه کتاب اختصاص دهیم.

وی می گوید: قبل از کرونا بحث امانت کتاب برای همسایه های محله و مشتریان را هم داشتیم و از کتاب های داخل مغازه خودمان یا از کتابخانه های سطح شهر احتیاج کتابی مردم را تامین می کردیم اما حالا دیگر به خاطر رعایت پروتکل های بهداشتی کتاب ها را فقط به صورت نو و بسته بندی شده مناسب با اندک تخفیفی در اختیار علاقمندان قرار می دهیم.

قوی بعلاوه از استقبال مردم از این حرکت می گوید و اضافه می نماید: مردم استقبال خوبی دارند و به خصوص همسایه ها خیلی لذت بردند و این حرکت را یک حرکت نو و بدیع می دانند، برخی ها هم که برای خرید به مغازه ما وارد می شوند، تعجب می نمایند و باعث می گردد زمان طولانی تری را برای خرید و بازدید کتاب در فروشگاه بمانند.

این فروشنده مواد غذایی در مشهد با اشاره به اینکه در این فروشگاه از زمان تاسیس در چهل سال گذشته تا به امروز سیگار و مواد دخانیات عرضه نشده است، می گوید: اگرچه سود این کالاها با توجه به تقاضا و مصرف زیاد آن ها قابل توجه است ولی به دلایل فرهنگی ما از سود صرف نظر کردیم که حتی گاهی با برخورد بد برخی از خریداران هم روبرو می شویم اما همین وجود کتاب در قفسه های این فروشگاه می تواند بر فرهنگ کتابخوانی مردم حتما تاثیر اندکی داشته باشد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 1 مهر 1400 بروزرسانی: 1 مهر 1400 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 1929

به "مارکت کتاب در مشهد؛ سیگار نداریم ولی کتاب چرا!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مارکت کتاب در مشهد؛ سیگار نداریم ولی کتاب چرا!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید