بیماری های پوستی کیفیت زندگی سالمندان را می کاهد

به گزارش بالیو، خبرنگاران - بیماری های مشکل ساز غالباً در جمعیت بیماران سالمند دیده می شوند. از آنجایی که سالمندان جزو اقشار ضعیف جامعه به حساب می آیند، مراقبت و نگهداری از آن ها یکی از اولویت های مهم سیاست گذاری در کاهش آسیب های جسمی در جامعه است؛ در این میان کتاب روان پوست پزشکی سالمندی نوشته محمد جعفرانی و کاتلین فرانچا با ترجمه مشترک خدیجه باباخانی و فردین مرادی منش به تشریح اختلال های روانی پوستی در سالمندان پرداخته است.

بیماری های پوستی کیفیت زندگی سالمندان را می کاهد

در واقع نویسندگان در این اثر به جنبه های شناخته شده اختلال های پوست پزشکی با تمرکز ویژه بر روان پوست پزشکی سالمندان، یاری شایانی در درک بهتر مسائل روان شناختی سالمندان مبتلا به بیماری های پوستی نموده اند. در این کتاب شیوه های مدیریت مسائل روانی اجتماعی شایع در بیماران سالمند مبتلا به بیماری های پوستی بیان شده است.

خدیجه باباخانی، مولف و روان درمانگر که ترجمه بخشی از کتاب روان پوست پزشکی سالمندی را بر عهده داشته است، در مصاحبه با خبرنگار درباره این اثر گفت: کتاب به رابطه پزشک- بیمار می پردازد که شناخت ارزش و اهمیت درمانی یک رابطه اعتمادآمیز و شیوه های برقراری چنین رابطه ای بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: کتاب روان پوست پزشکی سالمندی به مهمترین مباحث روانی اجتماعی در سالمندان مبتلا به بیماری های پوستی پرداخته است. در واقع این اثر توجه ویژه ای به مباحث داروشناسی روانی و مدیریت دارویی در حوزه بیماری های پوستی دارد و به طور دقیق و جامع فرایند داروشناسی روانی را در این حوزه تشریح نموده است. کتاب اختلال های روان پزشکی با علائم پوستی و اختلال های روانی فیزیولوژیکی مهم دوران سالمندی را به تفصیل آنالیز نموده است. تعامل ذهن- بدن و تأثیراتی که بیماری های پوستی بر کیفیت زندگی و سلامت روانی بیماران سالمند دارد و پیامدهای اختلال های روان پزشکی بر تشخیص، سیر و درمان بیماری های پوستی و کیفیت زندگی بیماران سالمند مبتلا به بیماری های پوستی نیز به خوبی تشریح شده است. بعلاوه، ابزارهای عمومی و اختصاصی توصیف شده اند که برای ارزیابی کیفیت زندگی و شرایط روان شناختی افراد مبتلا به بیماری های پوستی سودمند هستند. کتاب در نهایت به اصول اخلاقی و اخلاق زیستی در کار با سالمندان مبتلا به بیماری های پوستی نیز پرداخته است.

باباخانی با اشاره به اهمیت ترویج اطلاعات در زمینه بیماری های مبتنی بر روان در سالمندان گفت: فرایند رو به رشد سالمندی در کشور ایران و فقدان منابع کافی در حوزه روان پوست پزشکی انگیزۀ مترجمان برای ترجمۀ این کتاب بوده است. این کتاب جدیدی بوده که با مباحث بسیار کاربردی حوزه های پژوهشی نوظهور را برای محققان و پژوهشگران قرار می دهد که منبعی مفید و قابل استفاده برای متخصصان سالمند شناسی، روانشناسان، روانپزشکان و متخصصان پوست است.

وی درباره مخاطبان اصلی این اثر تشریح کرد: کتاب روان پوست پزشکی سالمندی منبعی ارزشمند برای متخصصان حوزه روان پوست پزشکی، روان شناسی سلامت، سالمندشناسی، طب سالمندی، پرستاری سالمندی و تخصص های مرتبط است. بعلاوه، کتاب حاضر را می توان به عنوان منبع اصلی یا یاریی برای دانشجویان رشته های پزشکی و یا دانشجویان سایر رشته ها که دروس مرتبط با سالمندی و پوست پزشکی دارند، مورداستفاده قرار داد. کتاب ویژه متخصصان نوشته شده است و به گونه ای ترجمه شده که مخاطب آن را به خوبی درک کند و با آن ارتباط برقرار نماید. صاحب نظران بازخوردی مثبت نسبت به ترجمه این اثر داشته اند و برخلاف کتاب های مرتبط با حوزه سالمندی و خصوصاً بحث روان پوست پزشکی صحه گذاشته اند.

ارتقای سطح سواد سالمندان یکی از ابعاد ترویج علم

این مترجم با اشاره به عمومی سازی دانش در این کتاب گفت: قطعاً ارتقای سطح سواد سلامت جامعه به ویژه سالمندان و مراقبین آنها یکی از اهداف مهم روان شناسی سلامت است؛ لذا متخصصین امر می توانند قسمت هایی از کتاب را -که به ارتقای دانش نظری و عمومی افراد جامعه به ویژه سالمندان و مراقبین آنها یاری می نماید- استخراج و به زبانی ساده و قابل فهم در قالب اطلاعات شفاهی، کتابچه ها و خودیاری در اختیار سالمندان مبتلا به اختلال های روانی- پوستی و مراقبین آنها قرار دهند.

باباخانی تاکید نمود: مقالات مرتبط و تک نگاشته های جامع زیادی به زبان انگلیسی طی سال های بین جنگ جهانی دوم و دهه 1980 در خصوص روان پوست پزشکی منتشر شد که در این نوشته ها به تعامل تنگاتنگ بین پوست و روان تأکید نموده اند و بیشتر این آثار به شناخت عمیق تر اهمیت پوست در زندگی عاطفی ما یاری نموده اند. بر این اساس ارتباط مهم تنگاتنگی بین پوست و روان وجود دارد و این ارتباط در طول زندگی و تا زمان سالمندی نیز ادامه دارد. اطلاعات علمی مفیدی در دو یا سه دهه گذشته به دست آمده است که به درک ما از سطح سلولی تعامل های شیمیایی، عصبی، عصبی روانی و ایمن شناسی پوست و روان یاری می نماید که این تعامل ها در بروز بالینی اختلال های روان پوست پزشکی نقش دارند.

به گفته این مترجم، کتاب حاضر در روان پوست پزشکی منحصربه فرد است؛ زیرا به طور ویژه به مدیریت مسائل روان پوست پزشکی سالمندان اختصاص دارد و به نگرانی ها و دیگر مسائل مهم ازجمله تأثیر بیماری سیستمیک بر پوست، عوارض عفونی در سالمندان و مدیریت روان داروشناسی می پردازد که بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، فراتر از جنبه های فنی ارائه مراقبت پزشکی ملاحظات منحصربه فردی در خصوص جمعیت سالمندان ازجمله مسائل اخلاق زیستی و پزشکی قانونی وجود دارد که یک متخصص بالینی برای بهبود رابطه پزشک بیمار باید از آن ها آگاهی داشته باشد. بعلاوه کتاب حاضر نه تنها در پاسخگویی به چالش های فزاینده جمعیت سالمند مناسب است، بلکه اطلاعات دقیقی به ویژه در زمینۀ روان پوست پزشکی سالمندان در اختیار مخاطبین قرار می دهد و فقدان کتاب های مربوط به حوزۀ روان پوست پزشکی سالمندان به اهمیت ترجمۀ این کتاب می افزاید.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 1990

به "بیماری های پوستی کیفیت زندگی سالمندان را می کاهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری های پوستی کیفیت زندگی سالمندان را می کاهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید