طرز تهیه نان بافت دار
به گزارش بالیو، نان بافت دار از نان های حجیم به شمار می آید و کمی شیرین است. این نان علاوه بر اینکه خوشمزه است می تواند در وعده صبحانه به سفره شما زیبایی بدهد. با ما همراه باشید تا باخواندن طرز تهیه نان بافت دار بتوانید به راحتی آن را در منزل درست کنید.
مواد لازم برای تهیه نان بافت دار
- 1 فنجان شیر
- 2 و نیم قاشق چای خوری خمیر مایه خشک فعال
- 4 فنجان آرد
- یک سوم فنجان شکر
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
- 1 قاشق غذاخوری پوست رنده شده لیمو
- 3 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری خامه
طرز تهیه نان بافت دار
خامه را در ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ولرم گردد، مراقب باشید شیر زیاد داغ نگردد چون در این صورت خمیر مایه عمل نخواهد کرد.
شیر گرم را توی ظرف بریزید، خمیر مایه و شکر را به آن اضافه کنید، مواد را با قاشق هم بزنید و 5 دقیقه به آن استراحت بدهید.
آرد، شکر، وانیل و پوست لیمو، 2 عدد تخم مرغ و یک سفیده تخم مرغ (زرده را برای روی خمیر نگه دارید) را اضافه نموده با همزن با سرعت کم هم بزنید.
هم زدن را تقریبا تا 5 دقیقه ادامه دهید، اگر خمیر خیلی چسبناک است مقداری آرد به آن اضافه کنید (1 قاشق غذا خوری آرد اضافه کنید، اگر کافی نبود می توانید بیشتر بریزید).
خمیر را داخل کاسه ای چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون یا پارچه ای تمیز بپوشانید، به مدت 1 یا 2 ساعت آن را در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر گردد.
ظرفی را آرد پاشی نموده و خمیر را روی آن ورز دهید تا گاز های ایجاد شده از آن خارج گردد. خمیر را به سه یا چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و به شکل طناب درآورید.
سینی فر را چرب کنید و خمیر ها را روی آن قرار دهید، آن ها را از بالا به هم وصل کنید و آغاز به بافتن کنید.
روی خمیر بافته شده را مجددا بپوشانید و در دمای اتاق قرار دهید. فر را روی 170 درجه سانتی گراد تنظیم کنید آن را روشن کنید تا گرم گردد.
1 زرده تخم مرغ و 2 قاشق چای خوری خامه را مخلوط کنید و با برس روی خمیر بزنید. خمیر را به مدت 25 دقیقه داخل فر بگذارید تا طلایی گردد.
بعد از 25 دقیقه نان را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا سرد گردد، نان بافت دار شما آماده است.
منبع: کتاب کاله