طرز تهیه کاچی مجلسی و خوشمزه در 10 دقیقه

به گزارش بالیو، با یادگیری طرز تهیه کاچی می توانید یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین دسرهای ایران را با بافتی لطیف و دستور پختی ساده نوش جان کنید. این حلوای سنتی ایرانی، معمولاً از طریق مادربزرگ های دوست داشتنی برای زنان تازه باردار شده، افراد بیمار، دارای ضعف جسمانی و بچه ها تهیه می شد تا به آن ها در بازیابی قدرت کمک کند.

طرز تهیه کاچی مجلسی و خوشمزه در 10 دقیقه

این دسر خوش طعم در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلفی طبخ می شود و گاه نام های مختلفی نیز دارد. در تبریز به کاچی قویماغ و در ارومیه دوشاب می گویند، چون برای شیرین کردن آن اندازهی شیره انگور تازه می افزایند. همچنین در کرمان بادام، پسته، گردو و فندق را برای افزایش ارزش غذایی به کاچی اضافه می کنند.

در برخی منطقه ها، کاچی را با شکر و در برخی جاها با کمی نمک و زردچوبه می خورند. به طور کلی ترکیبات کاچی بدون توجه به نام های مختلف و تغییرات جزئی در مواد اولیه در منطقه ها مختلف ایران مشابه است. کاچی به راحتی آماده می شود و برای صبحانه یا به عنوان دسر در وعده های غذایی دیگر به کار می رود و در ماه رمضان میان مردم محبوبیت خاصی دارد. در ایران کاچی را یا با برنج یا آرد گندم تهیه می کنند. با طرز تهیه کاچی همراه ما باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه کاچی با آرد گندم

  • آرد گندم: 1 لیوان
  • شکر: 1 لیوان
  • کره: 100 گرم
  • گلاب: ½ فنجان
  • زعفران: 3/1 پیمانه (پودر شده و در آب داغ حل می شود)
  • آب (3 فنجان)
  • خلال بادام، خلال پسته یا آسیاب شده و دارچین برای تزئین

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

زمان پخت: 40 دقیقه

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

  1. آرد گندم را الک کنید و در تابه ای روی حرارت اجاق گاز بریزید.
  2. آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن کاملاً از بین برود اما نباید زیاد تیره شود.
  3. وقتی آرد طلایی و خوب سرخ شد، آن را از روی حرارت بردارید.
  4. تابه دیگری آماده کنید، 3 لیوان آب در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد.
  5. شکر را به آب اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل شود.
  6. اجازه دهید تا شربت کاچی به اندازه لازم غلیظ شود.
  7. در مدتی که آب در حال جوشیدن است، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  8. بعد از مدتی آن را از روی حرارت بردارید.
  9. صبر کنید تا شربت خنک شود و کم کم آن را به گندم اضافه کنید.
  10. ظرف آرد گندم را روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا آرد کاملاً مخلوط شده و کاچی شما یک دست شود.
  11. وقتی غلظت لازم به دست آمد، آن را از روی حرارت بردارید.
  12. کاچی را در ظرفی بریزید، روی آن را با دارچین، بادام و خلال پسته تزیین کنید و از غذای تان لذت ببرید.

مواد لازم برای طرز تهیه کاچی با آرد برنج

  • آرد برنج: 5 قاشق غذاخوری کامل
  • روغن یا کره: 3 قاشق غذاخوری
  • آب :3 فنجان
  • گلاب: 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 5 قاشق غذاخوری

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

زمان پخت: 30 دقیقه

طرز تهیه کاچی با آرد برنج

  1. در تابه ای کره را گرم کنید سپس آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شوند.
  2. وقتی آرد طلایی شد، می توانید آب را کم کم اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا یک دست شود.
  3. بعد از مخلوط شدن آب و آرد برنج، شکر، گلاب و زعفران را به تابه اضافه کنید.
  4. همه مواد را روی حرارت ملایمی هم بزنید تا غلیظ شوند.
  5. سپس آن را در ظرفی بریزید و کاچی خوشمزه خود را سرو کنید.
  6. اگر دوست دارید، می توانید ½ قاشق چای خوری زنجبیل نیز به آن اضافه کنید.
  7. همچنین می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
  8. بسته به ذائقه خود نیز می توانید اندازه شکر را کم یا زیاد کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه کاچی با شیر

  • شیر: 5 لیوان
  • آب:5 لیوان
  • شکر: دو سوم لیوان
  • گلاب: نصف لیوان
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • آرد سنگک: 1 لیوان
  • کره: 30 گرم

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

زمان پخت: 25 دقیقه

طرز تهیه کاچی با شیر

  1. ابتدا شیر را به همراه آب و شکر داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مواد را مخلوط کنید تا شکر به طور کامل حل شود. پس از اینکه شکر حل شد، زعفران دم کرده و گلاب را به مخلوط اضافه کنید.
  2. تا قل زدن شربت صبر کنید، سپس شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس آرد سنگک را داخل یک تابه مناسب حرارت دهید تا برشته شود.
  3. تفت دادن آرد را تا زمان تغییر رنگش (تیره شدن) ادامه دهید. سپس کره را اضافه کنید و چند دقیقه آرد و کره را تفت دهید تا کاملا یک دست شوند. اکنون شربت را که قبلاً آماده کردید، کم کم به مخلوط اضافه کنید.
  4. شربت را باید آرام آرام اضافه کنید و در زمان اضافه کردن شربت، مواد را با هم مخلوط کنید تا گلوله نشوند. پس از اینکه کاچی آماده شد و به خوبی جا افتاد آن را به ظرف مورد نظرتان انتقال دهید و نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کاچی با آرد گندم

  • در صورت تمایل می توانید با غلیظ شدن کاچی یا در حین تفت دادن آرد گندم، بادام، پسته و گردو را به کاچی اضافه کنید.
  • ادویه های مخصوص کاچی شامل دارچین، رازیانه، زیره، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر گشنیز و زردچوبه هستند. ادویه ها را می توانید بنا به ذائقه خود به کاچی اضافه کنید. پخت و پز با زردچوبه و سایر ادویه ها به دستور خاصی نیاز ندارد و می توانید آن ها را هنگام سرخ کردن آرد اضافه کنید. حدود یک چهارم قاشق چای خوری یا کمتر از هر کدام کافی است.
  • در فرآیند تهیه کاچی می توان شکر را با عسل، شیره انگور یا نبات زعفرانی جایگزین کرد. می توانید نبات های سنگی را خرد کنید یا در آب جوش بریزید تا حل شوند. پختن آن با شیره انگور مانند شکر یا عسل است. روش برای همه آن ها یکسان می باشد.
  • مراحل دستور کاچی را می توان به ترتیب های مختلفی انجام داد. می توانید ابتدا شربت را تهیه کنید و سپس به سراغ سرخ کردن گندم بروید یا می توانید هر دو را همزمان تهیه کرده و شربت داغ را در آرد بریزید. راه ایده آل این است که هم شربت و هم آرد گرم را با هم ترکیب کنید.
  • توجه داشته باشید که رنگ کاچی شما به اندازهی که آرد را هم زده اید، بستگی دارد. همچنین غلظت کاچی باید شبیه فرنی یا کمی شل تر باشد اما نباید به سختی حلوا شود. هر چند که اندازه غلظت کاچی در نهایت باز هم به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
  • به طور کلی کاچی را با برنج یا آرد گندم می پزند. اگر کاچی را هم با آرد گندم و هم با برنج دوست دارید، کافی است یک دوم پیمانه آرد برنج را با یک دوم پیمانه آرد گندم مخلوط کرده و هر دو را الک نمایید.
  • بسته به رنگی که می خواهید کاچی شما داشته باشد، این امکان را دارید زمان سرخ کردن آرد را عوض کنید.
  • کاچی نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد و باید در حالی که گرم است، سرو شود.
  • کره را می توان با روغن جامد یا حیوانی جایگزین کرد.

فواید کاچی برای سلامتی

  • در برخی از منطقه ها ایران مردم به کاچی دو عدد تخم مرغ نیز می افزایند و انرژی و ارزش غذایی آن را بیش از پیش افزایش می دهند.
  • زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، ضد گرفتگی قلب، تقویت کننده حافظه و مؤثر در برابر فشار خون پایین و سرطان است.
  • این حلوای ایرانی در تقویت عمومی بدن، درمان کم خونی (خون سازی) و در دوران پس از زایمان و پس از بهبودی بسیار مفید است.

کلام آخر

طرز تهیه کاچی را در بالا توضیح دادیم، اکنون به خوبی می دانید که این غذای خوشمزه چگونه آماده می شود. پس می توانید کاچی را به راحتی در خانه درست کنید و از مزایای آن بهره مند شوید. به طور کلی، به سه روش مختلف می توانید کاچی را آماده کنید که شامل استفاده از آرد گندم، آرد برنج و شیر است اما باید توجه کنید که آرد گندم و آرد برنج به دلیل وجود مواد مغذی زیاد، بهتر از کاچی شیر است.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 15 خرداد 1401 بروزرسانی: 15 خرداد 1401 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2183

به "طرز تهیه کاچی مجلسی و خوشمزه در 10 دقیقه" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه کاچی مجلسی و خوشمزه در 10 دقیقه" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاچی مجلسی و خوشمزه در 10 دقیقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید