طغیان مجدد کرونا با کوچکترین بی احتیاطی ، احتمال شدید بودن پیک چهارم

به گزارش بالیو، عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا با بیان این عبارت که آزموده را آزمودن خطاست، عنوان نمود: دستاورد حاصل شده یعنی کاهش بار اپیدمی را مدیون همکاری مردم و اعمال محدودیت های شدید کرونایی هستیم؛ لذا باید توجه داشته باشیم که کاهش موارد فوتی و ابتلا به معنای از بین رفتن یا تضعیف ویروس نبوده و با کوچکترین بی احتیاطی شرایط وخیم اپیدمی قابل برگشت است.

طغیان مجدد کرونا با کوچکترین بی احتیاطی ، احتمال شدید بودن پیک چهارم

به گزارش خبرنگاران، دکتر مجید مختاری فوق تخصص ریه در مصاحبه با ایسنا با بیان اینکه تغییر رفتار انسان ها مبنی بر عدم رعایت اصول بهداشتی و رهاسازی پروتکل ها مستقیما در نوع رفتار ویروس اثرگذار است، مطرح نمود: با رصد رفتار ویروس در جوامع مختلف به وضوح مشاهده شده که با تغییر رفتار انسان، ویروس وحشی تر شده و انواع جهش ها و تغییرات در آن رخ می دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه به شرایط پاندمی در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره نمود و گفت: عدم تمکین از پروتکل ها و محدودیت ها، حتی در کشورهای قوی و متمول اروپایی و آمریکایی منجر به فعال شدن مجدد چرخه ویروس و به دنبال آن بروز جهش ها و تغییرات متعدد در ویروس سارس کو 2 شده، به گونه ای که امروز بر اساس آمارها می بینیم که روزانه چندین هزار ابتلای جدید و بیش از 1000 نفر فوتی در هر یک از این کشورها گزارش می گردد.

دکتر مختاری همچنین با یادآوری شرایط هشدار دهنده کشور در همین چند هفته گذشته، مطرح نمود: عدم تمکین از پروتکل ها، بازگشایی های زودهنگام، تجمعات و همچنین سفرهای غیرضروری شهریور ماه منجر به بروز پیک سوم اپیدمی کرونا در پاییز شد، به گونه ای که بین 10 تا 12 هفته پیش هفته ای بالغ بر 3000 مرگ و میر و در مواردی بالای 93 هزار ابتلا داشتیم؛ با این حال با اعمال محدودیت های شدید کرونایی و افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، توانستیم آمار ابتلا را کاهش داده و موارد مرگ را به هفته ای حدود 600 نفر برسانیم.

با کوچکترین بی احتیاطی شرایط وخیم اپیدمی تکرار می گردد

وی با بیان این عبارت که آزموده را آزمودن خطاست، مطرح نمود: دستاورد حاصل شده یعنی کاهش بار اپیدمی را مدیون همکاری مردم و اعمال محدودیت های شدید کرونایی هستیم؛ بنابراین باید توجه داشته باشیم که کاهش موارد فوتی و ابتلا به معنای از بین رفتن یا تضعیف ویروس نبوده و با کوچکترین بی احتیاطی شرایط وخیم اپیدمی قابل برگشت است.

این عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه با تغییر رفتار مردم مطمئناً مجددا موارد مثبت و مرگ و میر افزایش پیدا می نماید، اذعان داشت: هنوز دارو و درمان قطعی کرونا کشف نشده و واکسن نیز در مقطع کنونی جایگاهی در بهبود شرایط ندارد، چراکه واکسن های متعددی که در کشورهای مختلف در حال تزریق عمومی است هنوز جواب خود را پس نداده و ابعاد بسیار متفاوت اجتماعی، مالی، علمی و سیاسی به دنبال آنهاست که جوامع را با چالش های بسیار بزرگی روبرو می نماید.

انتقاد از بازگشایی های زودهنگام و شتابزده

این فوق تخصص ریه با انتقاد از بازگشایی های زودهنگام، مطرح نمود: به عنوان نمونه بارها وزارت بهداشت و ستادهای کرونا نسبت به تبعات بازگشایی زودهنگام مدارس، سفرهای غیرضروری و تغییر رفتار مردم در افزایش بار بیماری و اپیدمی هشدار داده، بی توجهی به این محدودیت ها مطمئنا منجر به وقوع پیک های بعدی بیماری شده و در اینده نزدیک ما را با چالش جدی روبرو می نماید.

وی در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت و کادر درمان کشور بعد از 10 ماه کوشش بی وقفه و تحمل بار شدید بیماری تازه در حال تجدید قوا و ریکاوری بوده و تحمل پیک جدید بیماری را ندارند، مطرح نمود: از طرف دیگر کاهش بار بیماری کرونا در بیمارستان ها باعث شده که بیماران غیرکرونایی همچون بیماران قلبی، کلیوی، سرطان ها و سایر بیماری ها که تا به امروز از ترس ابتلا به کرونا به بیمارستان ها مراجعه نمی کردند، الان برای ادامه درمان خود مراجعه می نمایند.

فعال شدن چرخه انتقال ویروس منجر به بروز جهش می گردد

دکتر مختاری در ادامه با اشاره به رفتار بسیار پیچیده کروناویروس، اظهار کرد: فعال شدن چرخه انتقال ویروس و افزایش بار آن منجر به بروز جهش و واریانت های جدید ویروس می گردد، به عبارت دیگر زمانیکه تعداد زیادی ویروس در کنار هم قرار می گیرند، پروتئین های متفاوتی را به هم قرض داده و ساختار ویروس برای بقا و تهاجم بیشتر جهش یافته و به انواع متفاوت دیگر تبدیل می گردد. به گونه ای که امروز واریانت های مختلف کروناویروس در آفریقای جنوبی، بریتانیا، ژاپن و برزیل گزارش شده است.

این فوق تخصص ریه قطع چرخه ویروس با کاهش آمار ابتلا را در پیشگیری از جهش های متعدد ویروس موثر دانست و گفت: اگر دولت و ملت به مسئولیت های اجتماعی خود عمل نکند، یعنی مردم پروتکل ها و محدودیت های کرونایی را رها نموده و دولت و ارگان های مختلف نیز شتابزده نسبت به بازگشایی ها اقدام نمایند، مطمئنا واریانت های جدید ویروس در ایران نیز بروز پیدا می نماید. نباید با ساده انگاری تصور کنیم که کاهش موقت بار اپیدمی به معنای تضعیف ویروس است، بلکه ویروس همچنان فعال است و با کوچکترین بی احتیاطی مجددا طغیان می نماید.

وی کاهش سطح پروتکل ها در مقطع کنونی را فاجعه دانست و ادامه داد: البته باید بدانیم که این فاجعه به صورت سریع رخ نداده و معمولاً 2 تا 4 هفته بعد از تغییر رفتارها بروز پیدا می نماید، بنابراین توصیه اکید ما به مردم و مسئولین این است که ضمن درنظر دریافت شرایط فعلی کشورهای اروپایی و امریکایی که به دنبال عدم تمکین از پروتکل ها اتفاق افتاده، با رعایت جدی محدودیت ها، پروتکل ها و پرهیز از دورهمی و سفرهای غیرضروری، جلوی وقوع فاجعه در داخل کشور را بگیرند.

پیش بینی می گردد که پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلی ها باشد

عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا تاکید نمود: پیش بینی می گردد که پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلی ها باشد، چراکه انواع جدیدی از ویروس کرونا ایجاد شده که میزان انتقال و بیماری زایی آن 70 درصد قوی تر است. علاوه بر این مطالعات نشان داده که چسبندگی این ویروس به بافت ریه و گیرنده های داخل ریه بسیار سفت تر و سمج تر بوده و همین مساله می تواند منجر به وخامت شرایط بیماری گردد.

59 درصد بیماری توسط افراد بدون علامت منتقل می گردد

دکتر مختاری با اشاره به سایر مطالعات اجرا شده در این رابطه، گفت: نتایج مطالعات جدید که به صورت مدل سازی و بسیار دقیق انجام شد، نشان داده که 59 درصد این بیماری توسط افراد بدون علایم یا افرادی که بعدا علامت دار می شوند، انتقال پیدا می نماید، بنابراین باید همچون گذشته پروتکل های بهداشتی به خصوص پوشش ماسک را رعایت کنیم، چراکه در غیر اینصورت مخزن عظیمی از ویروس به وسیله مبتلایان بدون علامت در سطح جامعه و خانواده ها منتقل می گردد.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه انواع نوظهور ویروس سنین پایین تر را نیز درگیر می نماید، گفت: نوع جدید ویروس جهش یافته بیشتر گروه های سنی زیر 60 سال را درگیر می نماید که این افراد بیشتر بدون علامت بوده و لذا این مساله ضرورت رعایت جدی پروتکل های بهداشتی را تایید می نماید.

مختاری در خاتمه ضمن انتقاد از صحبتهایی که در رابطه با بازگشایی های زودهنگام مدارس و یا حتی کنسرت ها و ورزشگاه ها مطرح می گردد، گفت: بازگشایی مدارس همانگونه که قبلا تجربه شد منجر به افزایش درگیری بچه ها می گردد و اگرچه درگیری و مرگ و میر در بچه ها کمتر است ولی می توانند منبع عظیمی در انتقال ویروس به سایرین محسوب شوند، لذا با توجه به خستگی شدید کادر درمان و ناپایدار بودن شرایط واکسن ها از نظر مدت زمان ایمنی زایی؛ همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی و اعمال محدودیت ها، تنها راه چاره شکست اپیدمی است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 9 اسفند 1399 بروزرسانی: 9 اسفند 1399 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 1590

به "طغیان مجدد کرونا با کوچکترین بی احتیاطی ، احتمال شدید بودن پیک چهارم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طغیان مجدد کرونا با کوچکترین بی احتیاطی ، احتمال شدید بودن پیک چهارم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید