چطور ترشی لیته لبو و بادمجان فوری را یک ساعته درست کنیم؟

به گزارش بالیو، لیته لبو و بادمجان یکی از به صورت لیته است که با مواد اولیه در دسترسی قابل درست کردن است. این ترشی لیته فوری و یک روزه به زمان زیادی برای جا افتادن احتیاج ندارد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه لیته لبو و بادمجان و فوت و فن های خوشمزه تر درست کردن این ترشی زمستانی و بعلاوه نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته می پردازیم.

چطور ترشی لیته لبو و بادمجان فوری را یک ساعته درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته لبو و بادمجان خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
بادمجان5 عدد میانه
لبو2 عدد میانه
سیر2 حبه
سرکه سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر گلپر و دانه سیاهبه میزان لازم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه لیته لبو و بادمجان: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای استراحت لیته در یخچال: 1 روز

مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان با لبو فوری و یک روزه

از قدیم فصل پاییز، فصل تکاپو برای تهیه انواع ترشی های خانگی بوده است. شما می توانید ترشی ساده و راحت لیته لبو و بادمجان را در عرض یک ساعت تهیه نموده و یک روزه یک ترشی فوری و لذیذ تحویل بگیرید.

مرحله اول: مواد اولیه ترشی را بشویید و پوست بگیرید

در اولین مرحله از طرز تهیه لیته لبو و بادمجان، در ابتدا لبو و سپس بادمجان را پوست بگیرید و آنها را با آب بشویید. سپس در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و خشک شوند. دو حبه سیر را هم پوست بگیرید و سپس بشویید و کنار بگذارید.

دقت کنید مواد اولیه حتما به طور کامل خشک شده باشند و سپس به سراغ مراحل بعدی تهیه ترشی لیته بروید تا ترشی کپک نزند.

مرحله دوم: بادمجان و لبو را خرد کنید

کلاهک بادمجان را از بالای آن جدا کنید. سپس آنها را به دو نیم تقسیم کنید و هر نیمه بادمجان را به صورت نواری برش بدهید. می توانید بادمجان ها را به صورت حلقه حلقه و یا نگینی نیز خرد کنید یا با قالب فلزی به شکل گل، قلب و … قالب بزنید.

برای تهیه ترشی لبو و بادمجان به صورت لیته، لبو را نیز به صورت خلالی نازک و یا نگینی کوچک خرد کنید یا با قالب شکل دار قالب بزنید و با بادمجان ها کنار بگذارید.

مرحله سوم: لبو و بادمجان را روی حرارت بپزید

لبو و بادمجان را که خرد کردید به همراه آب، نصف لیوان سرکه سفید و نمک درون یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا محتویات داخل آن به جوش بیاید. سپس صبر کنید محتویات قابلمه روی حرارت میانه حدود چهل دقیقه بجوشد تا لبو و بادمجان نرم شوند.

شما می توانید برای تهیه نمک و سرکه به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: بادمجان و لبو را آبکش و میکس کنید

بعد از گذشت چهل دقیقه و زمانی که از نرم شدن لبو و بادمجان اطمینان حاصل کردید، آنها را آبکش کنید. فقط حواستان باشد عصاره لبو و بادمجان را دور نریزید و برای مراحل بعدی نگه دارید.

2 حبه سیر را هم به لبو و بادمجان پخته شده اضافه کنید. برای تهیه لیته لبو و بادمجان مجلسی باید همه مواد را با هم میکس کنید. این کار را از طریق گوشتکوب برقی یا مخلوط کن می توانید انجام دهید.

مرحله پنجم: بقیه سرکه و دیگر چاشنی ها را اضافه کنید

نصف دیگر سرکه را به همراه میزانی نمک، فلفل سیاه، سیاه دانه و پودر گلپر به مواد میکس شده اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید و عطر و طعم چاشنی ها به خورد ترشی برود.

حالا میزانی از عصاره لبو و بادمجان را که کنار گذاشتید به ترشی لیته لبو اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید.

شما می توانید برای تهیه فلفل سیاه، سیاه دانه و پودر گلپر به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: لیته را در شیشه بریزید و در یخچال استراحت دهید

ترشی خانگی لیته بادمجان با لبوی شما آماده است. کافی است ترشی را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزید و آن را به مدت حداکثر یک روز در یخچال استراحت دهید و درب آن را باز نکنید تا آماده مصرف گردد.

مرحله آخر: لیته لبو و بادمجان را سرو کنید

بعد از گذشت یک روز لیته لبو و بادمجان آماده مصرف است. می توانید درب آن را باز و بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه لیته لبو بادمجان به روش سنتی و قدیمی

  • برای تهیه لیته بادمجان به همراه لبو بهتر است از بادمجان های قلمی و بدون تخم بهره ببرید.
  • برای تهیه این مدل لیته، در صورت تمایل می توانید ترکیبات را میکس نکنید. کافی است آنها را در میزان های کوچک و ریز خرد نموده و بعد از پختن با سرکه، در شیشه بریزید.
  • میکس کردن مواد باعث می گردد تا ترشی لیته بادمجون لبو زودتر آماده گردد. شما می توانید حتی بعد از دو تا چهار ساعت و خنک شدن ترشی آن را مصرف کنید اما بهتر این است که تا یک روز به آن استراحت بدهید.
  • مواد لیته شامل لبو و بادمجان را می توانید در میزان و شکل های دلخواه برش بدهید.
  • به طور معمول از سرکه سفید در تهیه این نوع لیته استفاده می گردد اما شما می توانید از سرکه انگور خانگی نیز در تهیه آن بهره ببرید.
  • برای آنکه ترکیب لبو و بادمجان در لیته طعم بهتری پیدا کند می توانید کمی سبزی خشک معطر هم به آن بهره ببرید.
  • سبزی معطر خشکی که در تهیه لیته باید استفاده می گردد ترکیبی است از شوید خشک، نعنا خشک، مرزه خشک و ترخون خشک.
  • اگر تمایل به استفاده از سبزی تازه در تهیه لیته دارید، حتما از خشک شدن آن بعد از شستشو مطمئن شوید و سپس به ترشی اضافه کنید. اگر سبزی خیس را به ترشی اضافه کنید باعث کپک زدن ترشی لیته لبو و بادمجان خواهد شد.
  • شیشه ای که برای نگهداری ترشی استفاده می کنید حتما باید تمیز و خشک باشد، در غیر این صورت ماندگاری لیته بادمجان بسیار کم می گردد و زود کپک می زند.
  • جهت اطمینان از تمیزی شیشه حتما قبل از استفاده، با آب گرم و مایع ظرفشویی آن را بشویید و با دستمال به صورت کامل خشکش کنید.
  • درب شیشه را حتما محکم ببندید تا از نفوذ هوا به درون آن جلوگیری کنید. وارد شدن هوا به داخل شیشه ترشی ماندگاری آن را کم می نماید.
  • لیته لبو بادمجان خانگی را حتما در یخچال نگه دارید.
  • لبو در ترشی لیته رنگ قرمز به آن می دهد. می توانید از سرکه این ترشی هم جهت رنگ و مزه دادن به انواع سس سالاد بهره ببرید.
  • اگر تمایل دارید طعم ترشی لیته شما تند باشد از فلفل قرمز تازه و یا خشک شده در تهیه آن بهره ببرید.
  • بادمجان را می توانید پوست نگیرید. فقط خیلی خوب آن را بشویید و با پوست خرد کنید.
  • نمک و گلپر را حتما به ترشی اضافه کنید. نمک و گلپر باعث می گردد تا ترشی کپک نزند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های نگهداری از ترشی لیته لبو و بادمجان بدون کپک زدن

چرا ترشی لیته کپک می زند؟

لیته به دلایل زیر ممکن است کپک بزند:

  • خشک نشدن کامل مواد اولیه شامل لبو، هویج و سبزی های معطر؛
  • محکم نبودن درب شیشه ترشی و تماس ترشی با جریان هوا؛
  • استریل و خشک نبودن ظرف نگهداری ترشی؛
  • نگه داشتن ترشی در جای گرم و مرطوب؛
  • استفاده از قاشق چرب، کثیف و خیس در ظرف ترشی.

در صورت کپک زدن لیته، باید با آن چه کار کرد؟

بعضی افراد کپک روی ترشی را برمی دارند، آن را دوباره می جوشانند و استفاده می نمایند اما طبق گفته کارشناسان هر ماده غذایی که کپک می زند باید دور ریخته گردد و استفاده مجدد از آن بهداشتی نیست.

علائم خراب شدن ترشی لیته چه چیزهایی هستند؟

اگر لیته لبو بادمجان تهیه شده در خانه علائم زیر را داشت یعنی ترشی خراب شده و باید دور ریخته گردد:

  • سفیدک زدن روی ترشی؛
  • کپک زدن روی ترشی؛
  • تغییر طعم ترشی؛
  • بوی ترش نامطبوع و زننده.

ترشی لیته را تا چه مدت می توان نگهداری کرد؟

این نوع از لیته تهیه شده با لبو و بادمجان را حتما در یخچال نگهداری کنید و حتما ظرف شش ماه باید آن را بهره ببرید.

چرا از سیاه دانه در تهیه ترشی استفاده می گردد؟

اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب برطرف زخم معده می گردد، به همین علت استفاده از آن در ترشی که ممکن است باعث تشدید زخم معده گردد اهمیت زیادی دارد.

علت اضافه کردن گلپر به ترشی لیته چیست؟

گلپر علاوه بر اینکه طعم بهتری به ترشی بادمجان با لبو می دهد، به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی یاری و از کپک زدنش جلوگیری می نماید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 مهر 1403 بروزرسانی: 19 مهر 1403 گردآورنده: balio.ir شناسه مطلب: 2460

به "چطور ترشی لیته لبو و بادمجان فوری را یک ساعته درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور ترشی لیته لبو و بادمجان فوری را یک ساعته درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید