100 درصد استقلال و پرسپولیس در آغوش بخش خصوصی؟
به گزارش بالیو، تا پیش از این تصور می شد که قرار است همانند بسیاری دیگر از مجموعه های دولتی که فرایند عرضه آن ها در بازار سرمایه کلید خورده است، سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نیز به همین مدل و میزان واگذار گردد، اما جدیدترین اظهارات وزیر ورزش و جوانان از رویه دیگری در این خصوص حکایت دارد.
به گزارش خبرنگاران، واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در امسال به بخش خصوصی جدی تر از هر زمان دیگری دنبال می گردد و این مسئله با جلسه وزاری امور اقتصادی و دارایی، وزیر ورزش و جوانان، وزیر دادگستری و رییس سازمان خصوصی سازی در نخستین ماه سال 99 کلید خورده است و با توجه به دستور صریح رییس جمهوری به وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه هرچه سریع تر سازوکار عرضه سهام بنگاه هایی که در اختیار دولت، نهادهای عمومی و نیروهای مسلح هستند، در بورس فراهم گردد، به نظر می رسد که این دو باشگاه پر هوادار بیش از هر زمان دیگری باید خود را در امسال به بخش خصوصی نزدیک ببینند.
این درحالی است که وزیر ورزش و جوانان به تازگی از واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوص طی 2 تا 3 ماه آینده اطلاع داد و گفت که نهایتا پای باشگاه های استقلال و پرسپولیس تا پایان شهریورماه به بازار سرمایه باز می گردد.
ابهامات میزان و مدل واگذاری
پیش شرط واگذاری بروز رسانی اساسنامه ها است و در مرحله اول باید اساسنامه دو شرکت طبق فرمت های سازمان بورس بروز رسانی گردد؛ اتفاقی که به همکاری مدیران دو باشگاه و وزارت ورزش نیازمند است، بنابراین در ابتدای امر اساسنامه ها تغییر خواهد نمود و پس از آن صورت های اقتصادی مدنظر قرار می گیرد و در ادامه با برگزاری مجمع های فوق العاده سایر فعالیت ها پیش می رود.
نکته مهم و سوالی که از ابتدا مطرح بود، میزان و مدل واگذاری و عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس است؛ طبق اعلام قرار است عرضه اولیه این دو باشگاه به صورت 5+5 درصدی سهام انجام گردد، بدین معنا که فرایند واگذاری این دو باشگاه اینگونه است که فروش سهام آن ها در بورس انجام نمی گردد و ابتدا تنها پنج درصد برای کشف قیمت و پنج درصد هم برای سهام شناور عرضه خواهد شد تا در این راستا حباب ایجاد نگردد.
چتر دولتی بالای سر سرخابی ها برای همواره بسته می گردد؟
تا پیش از 18 خرداد امسال که وزیر ورزش و جوانان از واگذاری 100 درصدی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اطلاع داده بود، تصور می شد که مدل واگذاری این دو باشگاه پر هوادار پایتخت نظیر سایر سایر شرکت ها و مجموعه های وابسته به دولت است که به تازگی در بورس عرضه شده اند و قرار است بخش عمده و به نوعی 1+50 درصدی سهام آن ها در اختیار دولت باقی بماند، درحالی که اظهارات مسعود سلطانی فر خلاف این رویه را نشان می دهد و به نظر می رسد قرار است 100 درصد این دو باشگاه واگذار گردد و حتی یک سهم آن در اختیار دولت نباشد.
سلطانی فر اما به تازگی گفت که در بخش واگذاری از اهم اقدامات در سه سال گذشته، حسابرسی هشت تا 9 سال قبل پرسپولیس و استقلال بود که محقق و مجامع آن ها برگزار و بدهی ها هم معین تکلیف شدند و بدهی های اقتصادیاتی دو باشگاه که متاسفانه به دلیل عدم ارائه اظهارنامه اقتصادیاتی در شرایطی که این دو باشگاه هیچگاه درآمدشان بر هزینه فزونی نداشته، به صورت علی الرأس اعلام شد و با تلاشی که صورت گرفت به سمت حل شدن پیش رفت.
جمله بسیار مهم وزیر ورزش و جوانان اما به واگذاری 100 درصدی دو باشگاه مربوط می گردد که در این رابطه اعلام شد: فرایند خصوصی سازی ابتدا با ورود 10 درصد از سهام برای کشف قیمت خواهد بود و عزم جدی داریم که پس از آن صد در صد سهام را واگذار کنیم و واگذاری استادیوم های مرغوبکار و درفشی فر و کمپ حجازی برای افزایش دارایی ها و سرمایه این دو باشگاه و ارزش آنها در زمینه های مختلف حدود یک هزار میلیارد تومان است.
حال باید منتظر ماند و دید مرحله اول، دوم و سایر مراحل واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی به چه شکل رقم خواهد خورد و این اتفاق در چه بازه زمانی به پایان خواهد رسید؟ مسئله ای که به طور شفاف از سوی مسئولان نه وزارت ورزش و جوانان و نه سازمان خصوصی سازی به طور معین اعلام نشده است و تنها گذر زمان و تصمیماتی که در آینده اتخاذ می گردد میزان واگذاری، مدل واگذاری و بازه زمانی واگذاری را نشان خواهد داد.
منبع: خبرگزاری ایسنا